YOGA ACADEMY FORUM Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yoga Nedir Ne Degildir? > Yoga Genel Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: deneyimler
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

deneyimler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 373839
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dsayilgangil Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
  Alıntı dsayilgangil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: deneyimler
    Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2010 Saat 19:51
Değerli Paramahamsa,
Geçen ders beni bir mağaraya götürerek anahata çakrama yeşil renkli bir enerji aktarımında bulunduğunuzu ve o karanlık mağaraya korkmama rağmen sizinle girdiğimi, o enerjiyle o korkudan arındığımı yazmıştım.. Siz de bunun anahata çakraya enerji aktarımı ve bir arınma olduğunu belirtmiştiniz. Bir sonraki ve bugünkü derste de daha nefeslere başlar başlamaz sizi karşımda başınızda mor bir hale ile görüyorum ve yeşilin değişen tonlarıyla göğsümden tüm suşumna nadi boyunca adeta yıkanıyorum. Bugünkü derste ise üstad Mahe Vişnu Maheş Yogi'nin Gizem hocanın üzerinden üstad Patancali'nin de sınıfın en arkasından ama aynı hizalamada durarak dersi izlediğini ve enerji aktarımında size baktıklarını gördüm. Bu doğru muydu? Bu aktarım dersin akışı ile ilgili miydi? Anahataya yapılan enerji aktarımları korkuların arınması ve yerine sevginin yerleşmesi için miydi? Çünkü size ilk yazdığımdan bu yana karşıma her ne olumsuzluk çıkarsa çıksın daha sakin ve gene sevgi dolu bakabiliyorum. Hatta iş arkadaşlarım nasıl bu kadar sakin kalabiliyorsun demeye başladılar.. Bu durum aynı zamanda duyguların (özellikle öfke ve gerginliğin) dengelenmesi için miydi?
Cevaplarınız, tüm sevgi ve desteğiniz için sonsuz teşekkürler Paramahamsa..

Duygu
Yukarı Dön
yogaacademy Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2783
  Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23-Agustos-2010 Saat 10:38
Orjinalini yazan: dsayilgangil

Değerli Paramahamsa,
Geçen ders beni bir mağaraya götürerek anahata çakrama yeşil renkli bir enerji aktarımında bulunduğunuzu ve o karanlık mağaraya korkmama rağmen sizinle girdiğimi, o enerjiyle o korkudan arındığımı yazmıştım.. Siz de bunun anahata çakraya enerji aktarımı ve bir arınma olduğunu belirtmiştiniz. Bir sonraki ve bugünkü derste de daha nefeslere başlar başlamaz sizi karşımda başınızda mor bir hale ile görüyorum ve yeşilin değişen tonlarıyla göğsümden tüm suşumna nadi boyunca adeta yıkanıyorum. Bugünkü derste ise üstad Mahe Vişnu Maheş Yogi'nin Gizem hocanın üzerinden üstad Patancali'nin de sınıfın en arkasından ama aynı hizalamada durarak dersi izlediğini ve enerji aktarımında size baktıklarını gördüm. Bu doğru muydu?

EVET

Bu aktarım dersin akışı ile ilgili miydi?

EVET

Anahataya yapılan enerji aktarımları korkuların arınması ve yerine sevginin yerleşmesi için miydi?

EVET

Çünkü size ilk yazdığımdan bu yana karşıma her ne olumsuzluk çıkarsa çıksın daha sakin ve gene sevgi dolu bakabiliyorum. Hatta iş arkadaşlarım nasıl bu kadar sakin kalabiliyorsun demeye başladılar.. Bu durum aynı zamanda duyguların (özellikle öfke ve gerginliğin) dengelenmesi için miydi? Cevaplarınız, tüm sevgi ve desteğiniz için sonsuz teşekkürler Paramahamsa..

GİDERİLMESİ İÇİN

-------
Büyük Yoga Üstadı
Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf
Yoga Academy
Cep: 0535 234 51 66
akifmanaf@yogaakademi.com
http://www.yogaakademi.com/
http://www.yogaakademisi.com/

Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
Yukarı Dön
egü Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
  Alıntı egü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Eylül-2010 Saat 22:03
Canim Hocam,

Vaktinizi almak istemesem de daha cok cocuklugumda (ve simdi de arada sirada) hissettigim birseyi sizinle paylasip ne oldugunu ogrenmek istiyorum.Cunku hep merak etmisimdir bunu.Ben kucukken bazen birini ya da birseyi ozlerdim, ne ozledigimi bilmezdim,bu his genellikle yalniz kalmisken olurdu...kendi kendime dusuncelere dalar ve bu buyuk ozlemi hatta aski yasardim.Bu hissin ilk ortaya ciktigi donem sanirim anaokul zamanlariydi.o kadar kucuktum ki asik olmak ne demek bilmiyorudum bile...ama oyle bir hissediyorum ki icimde cok garip hisler oluyordu, sanki hem aci cekiyor hem de cok buyuk bir sevgi hissediyordum.Acaba bu deneyim onceki yasantilarimla mi ilgiliydi?Yoksa ruhsal birsey miydi? halen zaman zaman hissederim bunu kim ya da ne oldugunu bilmeden ozluyorum onu, icimi bir heyecan ve ozlem sariyor bogazimda birseyler dugumleniyor.Bu nedir hocam?Ve neden ben bunu hissediyorum?

Umarim cok sacma birsey sormamisimdir.Sabriniz ve anlayisiniz icin gonul dolusu tesekkurler size.

Heart
Yukarı Dön
koray Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 34
  Alıntı koray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2010 Saat 18:05
Parahamsa;
Ego kitabınızı okurken yoga uygulamaya başlamadan önce yaşadığım bir deneyimi hatırladım ve sormak istedim.
Uyurken ani bir şekilde ve çok büyük bir hızla gögüs bölgemden yukarı doğru fırladığımı hissettim. Korktum ve bildiğim tüm duaları okumaya başladım :) Sonrasında bir trenin fren yapmasına benzer ses duyarak yavaşladım ve bedenime geri düştüm.
Neden böyle bir deneyim yaşamıştım ,  benim için anlamı neydi? 
Çok teşekkür eder minnettarlığımı sunarım Paramahamsa...
Cehaletin başlangıcı yoktur ama sonu vardır. Bilginin ise başlangıcı var ama sonu yoktur.
Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif MANAF
"Yoga Nedir? Ne değildir ?"
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2010 Saat 23:06
Orjinalini yazan: egü

Canim Hocam,

Vaktinizi almak istemesem de daha cok cocuklugumda (ve simdi de arada sirada) hissettigim birseyi sizinle paylasip ne oldugunu ogrenmek istiyorum.Cunku hep merak etmisimdir bunu.Ben kucukken bazen birini ya da birseyi ozlerdim, ne ozledigimi bilmezdim,bu his genellikle yalniz kalmisken olurdu...kendi kendime dusuncelere dalar ve bu buyuk ozlemi hatta aski yasardim.Bu hissin ilk ortaya ciktigi donem sanirim anaokul zamanlariydi.o kadar kucuktum ki asik olmak ne demek bilmiyorudum bile...ama oyle bir hissediyorum ki icimde cok garip hisler oluyordu, sanki hem aci cekiyor hem de cok buyuk bir sevgi hissediyordum.Acaba bu deneyim onceki yasantilarimla mi ilgiliydi?

EVET

halen zaman zaman hissederim bunu kim ya da ne oldugunu bilmeden ozluyorum onu, icimi bir heyecan ve ozlem sariyor bogazimda birseyler dugumleniyor.Bu nedir hocam?Ve neden ben bunu hissediyorum? Umarim cok sacma birsey sormamisimdir.Sabriniz ve anlayisiniz icin gonul dolusu tesekkurler size.
ÖNCEKİ HAYATTAN GELEN DUYGULAR

-------
Büyük Yoga Üstadı
Yoga Academy
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2010 Saat 23:55
Orjinalini yazan: koray

Paramahamsa;
Ego kitabınızı okurken yoga uygulamaya başlamadan önce yaşadığım bir deneyimi hatırladım ve sormak istedim.
Uyurken ani bir şekilde ve çok büyük bir hızla gögüs bölgemden yukarı doğru fırladığımı hissettim. Korktum ve bildiğim tüm duaları okumaya başladım :) Sonrasında bir trenin fren yapmasına benzer ses duyarak yavaşladım ve bedenime geri düştüm.
Neden böyle bir deneyim yaşamıştım , 

BEDENİ TERK ETME ANISI

benim için anlamı neydi? Çok teşekkür eder minnettarlığımı sunarım Paramahamsa...

BİR DENEYİM

-------
Büyük Yoga Üstadı
Yoga Academy
Yukarı Dön
serapsu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 46
  Alıntı serapsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:20
Merhaba,

Üstadım dünkü deneyimimi sizlerle paylaşmamı istedi, ona yazdığım şekliyle sizlere aktarıyorum: 

Hocam,

Bugün bir devlet kurumuna gitmiştik bir iş arkadaşımla, toplantı yapıyoruz orada bir müdürle beraber. Adamın masası pencerenin önünde, bina da yüksek olduğu için arkasında gökyüzü görünüyor. Bir an başımı çevirirken ondan çıkan renkli ışıklar gördüm, başımı tekrar çevirdim ve adamın enerji alanını görebildiğimi farkettim. Bu beni o kadar heyecanlandırdı ki! Yani tabii ki enerji alanının tamamını göremiyorum, belki daha önce size sorduğum ve sizin de söylediğiniz gibi o an aktif olan katmanı görüyorum.

Sonra iş arkadaşıma baktım, onunkini de gördüm, ama o kadar güzel görünüyordu ki...Sanırım gökyüzü ya da açık renkli bir duvarın önünde daha rahat görülüyor. Ben toplantıyı bir kenara bırakıp ikisini izledim :-) Eğer sürekli insanlardan çıkan bu ışıkları görsek sanırım bu maddi dünya illüzyonundan kurtulmak çok daha kolay olur...

Fakat odaklanmak ve görmek için çabaladığımdan mı yoksa başka bir sebepten mi bilmiyorum çok yoruldum, acıktım, galiba kan şekerim düştü. Bu şekilde odaklanmaya çalışmak çok mu enerji kaybettiriyor?

EVET

Hocam, bu çok güzel ve heyecan verici birşey. Bu yeteneği geliştirmek için özel birşey yapmak lazım mı?

HAYIR

yoksa kendiliğinden gelişmeye devam edecek mi?

EVET

Siz, hepimizi sürekli böyle mi görüyorsunuz renkli ışıklar içinde? 

ODAKLANINCA

Bu, o kadar güzel ki, iş arkadaşım biraz kaba biridir, ama onu öyle ışıklı görünce Evrensel Ruhun bir parçası olduğunu anlamak çok daha kolay oluyor :-)

-----------------

Hepinizi çok seviyorum!

Sevgi ve Saygılarımla,

Serap

Düzenleyen yogaacademy - Dün Saat 11:48
"Yad ihasti tad anyatra
Yannehasti na tat kvaçit"
Burada olan her yerde var,
Burada olmayan hiçbir yerde yok.
Vişvasara Tantra
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 373839