YOGA ACADEMY FORUM Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yoga Nedir Ne Degildir? > Yoga Genel Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: Yoga Genel Sorular  2
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yoga Genel Sorular 2

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 107108109
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yogaacademy Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2783
  Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yoga Genel Sorular 2
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 00:56
Orjinalini yazan: ayzegul

Hocam Merhaba,

Ego kitabınızda reenkarnasyonla ilgili bir yerde demişsiniz ki normalde insan bedeninden hayvan bedenine direk geçiş olmuyor. İnsan mesela köpeğini çok seviyorsa o zaman ölünce meraktan köpek bedeni alabilir ama ondan sonra ölünce yine insan bedenine geçer. Yine aynı yerde diyorsunuz ki bazı insanlar vardır çökmüştür ve etraflarına sürekli acı verirler ve bundan zevk alırlar, bu ruhlar tekamül için önce cehennemde bedenlenir ve orada acı içinde bilinçleri kasıldığı için ondan sonra bitki-hayvan-insan şeklinde tekamül sürecine girerler. Yoksa normal insanlar hep insan bedeninde doğuyor ve bu döngüyü (karmayı) insan bedenlerinde yaşıyor. Şimdi bu benim kafamı biraz karıştırdı, belki de ben yanlış anladım. Etrafta o kadar çok bitki, tek hücreli canlı ve hayvan var ki. İnsanların sayısından çoklar gibi geliyor bana. Bu durumda bu milyarlarca ruhun hepsi çökmüş ve cehennemden gelip tekamül sürecine mi girmişler?

EVET

Çok fazla değiller mi?

DEĞİL

Yani etrafımdaki insanlara bakınca bu kadar çok çökmüş insan davranışı görmüyorum sanki, belki de benim yaşadığım çevrede yoklar. Yoksa bitki ve hayvan bedeni alan ruhlar için farklı bir süreç de var mı? Sevgi ve Saygılarımla...

EVRENDE SAYISIZ RUHİ VARLIK VAR VE BU RUHİ VARLIKLAR EVRENİN YAŞAMI SONA ERİP TEKRAR BAŞLAYINCA TEKRAR BEDENLENİRLER. YANİ RUHİ VARLIKLARIN BÜYÜK BİR KISMI ENCEKİ EVRENDEN GELİYOR.

-------
Büyük Yoga Üstadı
Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf
Yoga Academy
Cep: 0535 234 51 66
akifmanaf@yogaakademi.com
http://www.yogaakademi.com/
http://www.yogaakademisi.com/
Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Bugün Saat 01:01
Orjinalini yazan: Cerridwen

Merhaba Hocam; lise yıllardan beri içimde buraya birşey için geldiğimi, birşeyler yapmam gerektiğini hissediyorum bu duyguyla beraber tarafı olmayan hüzün ve acı hissediyorum sanki en yakınımdan birisini kaybetmişim gibi. Yogaya çok yeni başlamış olsamda neredeyse arayışım sona erdi ve hüznüm biraz daha yatıştı. Bununla beraber yogayla ilgili herşeyi öğrenmem gerektiği hissi var içimde. Ne kadar sakin olup bu aşırı öğrenme isteğini bastırmaya çalışsamda yapamıyorum. SEVGİLER 

BASTIRMANIZ GEREKMİYOR. BU DOĞRU BİR HİS VE ÖĞRENMEK İÇİN DOĞRU YERDESİNİZ. KİTAPLARIMI OKUYUN SONSUZ BİLGELİĞE ULAŞACAKSINIZ.

-------
Büyük Yoga Üstadı
Yoga Academy

Düzenleyen yogaacademy - Bugün Saat 01:02
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Bugün Saat 01:15
Orjinalini yazan: bağımsızdeğişken

Paramahamsa,
1)yoga sırasında odaklanmak istediğim zaman önce ayaklarımdaki gerginliği atıyorum,sonra bedeni bir bütün olarak hareketsiz hissediyorum bundan sonra odaklanmaya başlıyorum. Yani odaklanma için gevşek ve tam hareketsiz kalmak gerekiyor doğru mu?

DOĞRU

2)Enerji yönlendirme çalışmalarının tümünde aynı anda bu işlemi hayal etmemizde gerekiyor mu?

HAYIR

Eğer gerekiyorsa enerjiyi ne renk ve nasıl hayal etmeliyiz?İlerlediğimizde gözlerimizi kapadığımız zaman enerjileri çakraları net bir şekilde görerek mi çalışacağız?Teşekkürler

EVET

-------
Büyük Yoga Üstadı
Yoga Academy
Yukarı Dön
Charmander Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 8
  Alıntı Charmander Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Bugün Saat 02:27
slm üstadım
ego kitabınız için size çok teşekkür ederim..böyle bi kitap olamaz okudukça yerimde konşuyorum : )
bi kaç sorum olucak

Yıldızların anlamı nedir..görevleri varmıdır varsa nelerdir..yıldızlar oLmasa gezegenizimizde negatif bi şey olurmuydu

ayın içinde yaşayanlar var die duydum doğrumu..doğruysa kimler ve ne şekilde yaşarLar
Güneşin içindede yaşayanlar vardi die duydum doğrumu..evetse kimler ve nasıl yaşarlar
son oLarak ilk canlı brahmandır fakat brahman dünyaya ilk geldiğinde hayvanlar varmıydı dünyada?..eğer varsa ilk gelen brahman olmamış oluyor..çökmüş ruhlar gelmiş oluyor..

teşekkürler varlığınız rht nefeess aldırıyor...
Yukarı Dön
000 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
  Alıntı 000 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Bugün Saat 06:37
merhaba hocam
 ben daha yeni biriyim bu konularda fazla bilgim yok, ben prana ve rüyalarıma hakimyyet sağlamak istiyorum. ama bunun için nereden başlamalıyım ,nasıl bir yol izlemeliyim , nekadrlık bir süreçte egsersz yapmalıyım ve hangı egsersizleri yapmalıyım ,bunları öğrenmek istiyorum ...  ilginzi şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 107108109

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör