YOGA ACADEMY FORUM Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yoga Nedir Ne Degildir? > Yoga Genel Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: Yoga Genel Sorular  2
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yoga Genel Sorular 2

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 5960616263 109>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NEO Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 327
  Alıntı NEO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yoga Genel Sorular 2
    Gönderim Zamanı: 07-Mart-2010 Saat 12:32
Orjinalini yazan: yogaacademy

Orjinalini yazan: serapsu

Paramahamsa, 

1- "Yaratılmış" olan bir şey (bireysel ruh) nasıl başlangıçsız olabilir?

ÇÜNKÜ YARATILMAMIŞ, TEZAHÜR ETTİRİLMİŞ. DAHA ÖNCE EVRENSEL RUHta İDİ SONRA AYRILDI.

Evrensel Ruh' tan kopan parça aslında onun niteliklerine sahip olduğu için mi?

DEĞİL
2- Aslında bizim ondan kopup bireysel ruhlar oluşumuz da bir oyun mu?

EVET

Bu da Evrensel Ruh' un oyunu mu Paramahamsa?
Sevgi ve saygılarımla, 
Serapsu

EVET

sevgili paramahamsa 

yukarıdaki yanıtınızda bireysel ruh evrensel ruhun içinde ise evrensel ruhun içinde sonsuz sayıda bireysel ruh mu barındırmaktadır ve evrensel ruhun içinde sonsuz sayıda farklı ruhlar evrensel ruhun içinden ruhi dünyayı algılıyorlarmı yani bireysel ruh evrensel ruhun içinde olduğunda farkındalığını koruyormu veya neler olmaktadır

Düzenleyen NEO - 07-Mart-2010 Saat 12:34
"ATHA ATO BRAHMA CİGYASA"
ŞİMDİ GERÇEK OLANI BİLMEK İÇİN SORU SORMA ZAMANI.

BRAHMA SUTRA
Yukarı Dön
yogaacademy Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2783
  Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08-Mart-2010 Saat 00:41

Paramahamsa, 

Bu cevabınız:  "ÇÜNKÜ YARATILMAMIŞ, TEZAHÜR ETTİRİLMİŞ. DAHA ÖNCE EVRENSEL RUHta İDİ SONRA AYRILDI." beni çok mutlu etti ve çok rahatlattı...Önceleri hep Evrensel Ruh' un bizi bir sebeple yarattığını düşünüyordum...Ama önce onda olmak, sonra ondan ayrılıp onunla oyunlar oynamak...bu o kadar güzel ki...aslında bu herşeyi açıklıyor...tüm bu sevgiyi...

Maddi evrene gelip bu oyunu oynarken kendimi kaybetmiş, ne olduğumu unutmuş ve birçok hata yapmış olmaktan dolayı kendimi O' na karşı çok suçlu hissediyorum...Ben O' nun birer parçası olan birçok insanı, hayvanı vs. incittim, hatalar yaptım...bilerek veya bilmeyerek...Aynı hataları yapmak istemiyorum... Bu bilinci nasıl koruyacağım?

HER GÜN OYS UYGULAYARAK

Biliyoruz ki yeni bir idrake vardığımızda o an herşey mümkün görünüyor, ama sonra maddi hayata dönünce karma, gunalar vs. bastırıyor ve yine yanlışlar yapıyoruz...Ne zaman ya da hangi aşamada bu gerçeğin sürekli farkında olarak hareket edebileceğim Paramahamsa? 
SAMADHİ AŞAMASINDA

Geçmişte ya da şimdi, bilerek ya da bilmeyerek incittiğim herkesten ve herşeyden af diliyorum...

O' nu çok seviyorum...Sizi çok seviyorum...Hepinizi çok seviyorum!!

Serapsu

İYİ ÇALIŞMALAR

Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08-Mart-2010 Saat 00:43
Orjinalini yazan: NEO

merhaba paramahamsa

yoga başlangıç dvd sinde gözlerimizi gevşetiğimiz kısımla ilgili bir kaç sorum  olacak 

1-gözleri kapatıp önce sağ sonra orta sonra sola çevirdikten sonra ve tekrar ortaya gözlerimizi aldıktan sonra gözlerimizi her nefes verdiğimizde çok yavaşça yanlara kaydırdığımızda sadece sağ tarafa mı yavaşça  çeviriyoruz veya ne yapılmaktadır. cevaplarınız için teşekkürler  

BİR SAĞA BİR SOLA KAYDIRIYORUZ...

Yukarı Dön
serapsu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 46
  Alıntı serapsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08-Mart-2010 Saat 22:28
Paramahamsa, 

Maddi evreni deneyimlemeye geldiğimizde hata yaptıkça enerjimizin düşeceğini ve bir alt gezegen düzeyine ineceğimizi biliyor muyduk? Bu hataları bile bile mi yaptık yoksa enerji düşünce mi yaptığımızın hata olduğunu anladık (ya da hiçbirşey anlamadık, kendimizi birden aşağıda bulduk!)

Örneğin özellikle alt çakraların olumsuz özellikleri var; düşkünlük, acımasızlık, yıkıcılık, saygısızlık, cahillik, susamışlık, kıskançlık, hainlik, şe*****zlik..vs. Bu oyunu oynamaya gelirken bu özelliklere de sahip olacağımızı biliyor muyduk? Bunların baskın hale gelebileceğini ve bizi yönetebileceğini? 

Teşekkür ederim,

Sonsuz sevgi ve saygılarımla... 

Serapsu

"Yad ihasti tad anyatra
Yannehasti na tat kvaçit"
Burada olan her yerde var,
Burada olmayan hiçbir yerde yok.
Vişvasara Tantra
Yukarı Dön
Eli Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 115
  Alıntı Eli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Mart-2010 Saat 00:47
Sevgili Paramahamsa,
Maha Yogi Patancali, Maha Rişi Maheş Yogi Veda Vyasa gibi Yoga üstadlarının, bu dünyadaki yoga üstadlarına destek olmak için astral düzeyde olduklarını anlatmıştınız. Üst düzey gezegenlerin birinden değil de astralden bu desteği sağlamalarının sebebi karmasız olmaları mı?  Peki devamlı spiritüel alemde konumlanarak da aynı gerekli desteği bu düzeye vermeye devam edemezler miydi, niye astral alemdeler? Yoga üstadlarından farklı manada olsalar bile, insanlığa gelişim için yol gösterdikleri için merak ediyorum, Hz. İsa veya Hz. Muhammed gibi peygamberler de bu dünyaya halen destek veriyorlar mı, astral düzeye zaman zaman geçiyorlar mı? Bu peygamberlerin hepsi artık cennet gibi üst düzey gezegenlerdeler mi, yoksa ruhi düzeye, evrensel gücün yanına geri dönmüş olanlar var mı? Çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Mart-2010 Saat 00:56

Paramahamsa, 

Maddi evreni deneyimlemeye geldiğimizde hata yaptıkça enerjimizin düşeceğini ve bir alt gezegen düzeyine ineceğimizi biliyor muyduk?

EVET FAKAT RUHİ VARLIK O KADAR GÜCLÜDÜR Kİ BUNU UMURSAMAZ...

Bu hataları bile bile mi yaptık yoksa enerji düşünce mi yaptığımızın hata olduğunu anladık (ya da hiçbirşey anlamadık, kendimizi birden aşağıda bulduk!)

BİLMEDEN
Örneğin özellikle alt çakraların olumsuz özellikleri var; düşkünlük, acımasızlık, yıkıcılık, saygısızlık, cahillik, susamışlık, kıskançlık, hainlik, şe*****zlik..vs. Bu oyunu oynamaya gelirken bu özelliklere de sahip olacağımızı biliyor muyduk?

EVET

Bunların baskın hale gelebileceğini ve bizi yönetebileceğini? 
Teşekkür ederim,
Sonsuz sevgi ve saygılarımla... 
Serapsu

EVET,
İNSAN DAĞA TIRMANIRKEN DÜŞÜP ÖLEBİLECEĞİNİ BİLİYOR. BUNA RAĞMEN BİRÇOK İNSAN DAĞCILIK YAPIYOR VE BİR KISMI DA DÜŞÜP ÖLÜYOR...

Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Mart-2010 Saat 01:13
Orjinalini yazan: Eli

Sevgili Paramahamsa,
Maha Yogi Patancali, Maha Rişi Maheş Yogi Veda Vyasa gibi Yogaüstadlarının, bu dünyadaki yoga üstadlarına destek olmak için astraldüzeyde olduklarını anlatmıştınız. Üst düzey gezegenlerin birindendeğil de astralden bu desteği sağlamalarının sebebi karmasız olmalarımı? 

DAHA YAKIN DAHA KOLAY

Peki devamlı spiritüel alemde konumlanarak da aynı gerekli desteğibu düzeye vermeye devam edemezler miydi,

SPİRİTÜEL ALEMDE ÜSTAT YOK VE KİMSE MADDİ ALEMLE İLGİLİNMİYOR...

niye astral alemdeler?

ÇÜNKÜ GÖREVLERİ BU GEZEGENLE İLGİLİ

Yogaüstadlarından farklı manada olsalar bile, insanlığa gelişim için yolgösterdikleri için merak ediyorum, Hz. İsa veya Hz. Muhammed gibipeygamberler de bu dünyaya halen destek veriyorlar mı, astral düzeyezaman zaman geçiyorlar mı?

YORUM YOK

Bu peygamberlerin hepsi artık cennet gibi üst düzeygezegenlerdeler mi, yoksa ruhi düzeye, evrensel gücün yanına geridönmüş olanlar var mı? Çok teşekkür ederim.

YORUM YOK

Yukarı Dön
NEO Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı NEO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Mart-2010 Saat 09:53
merhaba

bir konu üzerinde karar verememe veya kararsızlık yaşama hangi çakra blokajı ile ilgilidir.

BRAHMA SUTRA
Yukarı Dön
NEO Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı NEO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Mart-2010 Saat 10:00

merhaba

yoga öğrencisi maddi dünyadaki tanrıyı taklit olayına nasıl bakmalıdır bu konuda kafam biraz karışık örneğin bir yol yapılması için ağaçların kesilmesine nasıl tepki vermelidir veya tepki göstermelimidir veya büyük memeli hayvanları öldürmeye çalışan örneğin balinaları öldürmeye çalışan kişilere karşı yeşil barış hareketi diye bir örgüt var bu örgütün çalışmalarına katılmalımıdır ve bu kişileri proteto etmesi veya yanlış yaptıklarını söylemesi  yoga yolunda doğru bir davranış mıdır biraz açıklayabilirseniz 

BRAHMA SUTRA
Yukarı Dön
NEO Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı NEO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Mart-2010 Saat 13:42

merhaba

evrensel ruhun içinde sonsuz sayıda farklı ruhlar varmı? bireysel ruhlar evrensel ruhun içinden ruhi dünyayı algılıyorlarmı yani bireysel ruh evrensel ruhun içinde olduğunda farkındalığını koruyormu veya neler olmaktadır

BRAHMA SUTRA
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 5960616263 109>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör