YOGA ACADEMY FORUM Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yoga Nedir Ne Degildir? > Yoga Genel Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: Granthi - Enerji Düğümleri
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Granthi - Enerji Düğümleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Eli Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 115
  Alıntı Eli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Granthi - Enerji Düğümleri
    Gönderim Zamanı: 08-Mart-2010 Saat 23:22
Sevgili Hocam,
Bugünkü Yoga dersinizden 1 saat sonra, Yoga Academy Etiler'de oturmuş beklerken, birden kesintisiz cırcır böceği sesleri duyduğumu farkettim, hatta birkaç dakika uzunca dinledim, memleketimdeki evimin bahçesinde geceleri öten cırcır böceklerinin verdiği huzurla bile bağdaştırdım, şaşırdım, dışardan değildi emin oldum, en sonda da birkaç kuş cıvıltısı geldi, bitti. Acaba sesi osıradaki huzurla zihnim mi üretti(ki bu hiç olmamıştı), yoksa granthilerdeki çözülmeler başlamış olabilir mi, (meditasyon yapmıyordum)? Cırcır böceği hangi granthi ile ilgilidir?
Çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
yogaacademy Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2783
  Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Mart-2010 Saat 01:23
Orjinalini yazan: Eli

Sevgili Hocam,
Bugünkü Yoga dersinizden 1 saat sonra, Yoga Academy Etiler'de oturmuş beklerken, birden kesintisiz cırcır böceği sesleri duyduğumu farkettim, hatta birkaç dakika uzunca dinledim, memleketimdeki evimin bahçesinde geceleri öten cırcır böceklerinin verdiği huzurla bile bağdaştırdım, şaşırdım, dışardan değildi emin oldum, en sonda da birkaç kuş cıvıltısı geldi, bitti. Acaba sesi osıradaki huzurla zihnim mi üretti(ki bu hiç olmamıştı),

HAYIR

Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
Yukarı Dön
bambu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 59
  Alıntı bambu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-Mart-2010 Saat 15:04
Paramahamsa,

üç enerji düğümü de her insanda mutlaka olur mu?

mesela muladhara'da enerji düğümü olan bir kişi de Anahata'da enerji düğümü olmayabilir mi?

Ya da hiç enerji düğümü olmayan biri olabilir mi?

teşekkür ederim
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Mart-2010 Saat 14:03
Orjinalini yazan: bambu

Paramahamsa,

üç enerji düğümü de her insanda mutlaka olur mu?

EVET

mesela muladhara'da enerji düğümü olan bir kişi de Anahata'da enerji düğümü olmayabilir mi?

EVET

Ya da hiç enerji düğümü olmayan biri olabilir mi?
teşekkür ederim

YOGİ

Yukarı Dön
özgür ruh Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 38
  Alıntı özgür ruh Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2010 Saat 22:58
Paramahamsa,
Bugün bir yanı ağaçlarla,yeşilliklerle kaplı kalabalık bir caddede yürürken Yoga Akademi de ders sırasında dinlediğimiz müziği duymaya başladım.Çok kısaydı,sadece başlar gibi oldu, sesi tanıdım devam etmesini bekledim,etmedi. Sonra tekrar aynı şey  ikinci defa tekrarlandı. Zihnimde duyduğumu sandım, kontrol ettim. Sesi içimden de duymadığımı anladım. Ama bu ses dışarıdan  da  gelebilecek seslerden değil gibiydi.Tekrar duymaya çalıştım ,bu sefer aynı sesi uzun süren bir çan sesine benzettim. Bu ses çevreden gelen ya da zihnimin ürettiği bir ses miydi ?
Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2010 Saat 23:59
[QUOTE=özgür ruh]Paramahamsa,
Bugün bir yanı ağaçlarla,yeşilliklerle kaplı kalabalık bir caddede yürürken Yoga Akademi de ders sırasında dinlediğimiz müziği duymaya başladım.Çok kısaydı,sadece başlar gibi oldu, sesi tanıdım devam etmesini bekledim,etmedi. Sonra tekrar aynı şey  ikinci defa tekrarlandı. Zihnimde duyduğumu sandım, kontrol ettim. Sesi içimden de duymadığımı anladım. Ama bu ses dışarıdan  da  gelebilecek seslerden değil gibiydi.Tekrar duymaya çalıştım ,bu sefer aynı sesi uzun süren bir çan sesine benzettim. Bu ses çevreden gelen ya da zihnimin ürettiği bir ses miydi ? Teşekkür ederim.

İÇSEL SES...

-------
Büyük Yoga Üstadı
Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf
Yoga Academy
Cep: 0535 234 51 66
akifmanaf@yogaakademi.com
http://www.yogaakademi.com/
http://www.yogaakademisi.com/
Yukarı Dön
yakogg Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
  Alıntı yakogg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-Mayis-2010 Saat 14:28
teşekkürler bilgiler için hocam.,

Düzenleyen yakogg - 01-Mayis-2010 Saat 14:29
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör