![]() |
Pranayama |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1 234 |
| Yazar | |
yogaacademy
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Şehir: - Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2783 |
Alıntı Cevapla
Konu: PranayamaGönderim Zamanı: 30-Mart-2010 Saat 09:40 |
|
|
|
Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
|
|
![]() |
|
gülşen
Yoga Academy Egitmenleri
Kayıt Tarihi: 01-Eylül-2009 Şehir: istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 29 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28-Haziran-2010 Saat 13:50 |
|
Merhaba hocam,
Dün Anahata Çakra dvd si ile çalışırken, Pranayama tekniklerinde Acapa Capa Pranayama'yı uygularken , yukardan aşağı tüm bedeni tarayan çok güçlü bir enerji akımı hissettim. Ardından müthiş bir gevşeme yaşadım, öyle bir an oldu ki ben orda değildim sanki, koptum.....Sonra tekrar geri döndüm ve uygulamaya devam ettim. Daha önce meditasyon ve derin gevşemede buna benzer deneyimler yaşamıştım ama pranayama tekniklerinde ilk defa bu tarz bir deneyim yaşadım.
Yoga Çakralar - Enerji Merkezleri kitabınızda Acapa Capa Pranayama tekniğinde:
'Şuur solunuma, nefesin hareketine, ritmine ve sesine odaklandığında zihnin yüzeysel katlarını aşmakta ve dış duyuların etkisi dışında olan yüksek deneyimlere ulaşmak için bir araca dönüşmektedir.
Eğer So Ham ses titreşimi nefes eşliğinde bilinçli ve zihinsel şekilde tekrarlanırsa, bu titreşim iç kulakla duyulabilir. So Ham ses titreşimi iç kulakla duyulduğunda olumsuz düşünceler, zihinsel kavramlar ve anılar yok olmaktadır. Zihin arınmakta ve bilincin yüksek düzeylerine ulaşılmaktadır.' demektesiniz.
Burada benim yaşadığım zihinsel arınma mıydı? Değilse nedir? Eğer öyle ise o koptuğumuzu hissettiğimiz anda neler oluyor? Ki biz bunu tarif edemiyor, hatırlamıyor ve anlamlandıramıyoruz.Sadece bizde uyandırdığı hisleri ifade edebiliyoruz. Bu farkındalık arttıkça daha açıkça anlaşılır hale mi gelir?
Çok güzel bir histi hocam, bu kendimizi, evreni, ve varoluşu keşif yolunda yaptıklarınız ve önderliğiniz için çok teşekkür ederiz........................İyi ki varsınız........İyi ki bizimlesiniz Paramahamsa.........................
gülşen
|
|
|
Pranayama sırasında beden, nefes, zihin, zeka, ve öz birleşmektedir. Bilen, bilinen ve bilgi bir olmaktadır.
Yoga Sutra |
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Şehir: - Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2783 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2010 Saat 01:34 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
samadhi
Üye
Kayıt Tarihi: 13-Haziran-2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2010 Saat 20:55 |
|
Hocam merhaba, bastrika kumbaka nasıl uygulanmaktadır. kundalini kitabınızda 291. sayfada bastrika kumbaka ile ilgili bir söz eklemişsiniz fakat nasıl uygulanacağı hakkında bir bilgi bulamadım. acıklarsanız memnun olurum. sevgi ve saygılarımla.
|
|
|
Işık, daha çok ışık..
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03-Eylül-2010 Saat 11:57 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
NEO
Kidemli Üye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2008 Şehir: KIBRIS Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 327 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03-Eylül-2010 Saat 20:19 |
|
merhaba kumbhaka tekniğini uygularken kök kilidini çözüp sonra nefes verip en son boyun kaldırılıyor değilmi yoksa nefesi boyun kaldırdıktan sonra mı veriyoruz kısaca sorum nefes boyun kaldırılmadan mı veriliyor yoksa kaldırıldıktan sonra mı veriliyor. |
|
|
"ATHA ATO BRAHMA CİGYASA"
ŞİMDİ GERÇEK OLANI BİLMEK İÇİN SORU SORMA ZAMANI. BRAHMA SUTRA |
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2010 Saat 08:47 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Leyli
Üye
Kayıt Tarihi: 11-Ekim-2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2010 Saat 17:20 |
|
Merhaba Paramahamsa,
Pranayama kitabınızın 115 sayfasında diyorsunuz ki ' Pranamaya Koşa enerji örtüsünün biçimi fiziksel bedenin biçimiyle aynıdır. Bununla birlikte Yoga teknikleri sayesinde Pranamaya Koşa büyütülebilir veya küçültülebilir.' Bu büyütme ve küçültmeler bu Koşa nın etkisini aktifleştirmek veya azaltmak için midir? Veya neden? Peki diğer örtüler için de bu geçerli midir? Saygılar Paramahamsa! Leyla.
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2010 Saat 23:58 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1 234 |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |