![]() |
Pranayama |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1234> |
| Yazar | ||
yogaacademy
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Şehir: - Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2785 |
Alıntı Cevapla
Konu: PranayamaGönderim Zamanı: 10-Eylül-2009 Saat 10:12 |
|
|
||
|
Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
|
||
![]() |
||
orangejam
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 04-Kasim-2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 14:48 |
|
|
Merhaba,
3 ay önce bende panik atak başladı, hayatımı derinden etkiledi. Nadi Sodhana beni çok rahatlatıyor. Asana ve diğer şeyleri uygulamıyorum. Sadece rahatlamak için Nadi Sodhana yapabilir miyim?
Bir de diğer pranayama tekniklerinden yapabileceklerim var mı panik atak için?
|
||
|
M.Balci
|
||
![]() |
||
yogaacademy
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Şehir: - Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2785 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06-Kasim-2009 Saat 08:16 |
|
|
||
|
|
||
![]() |
||
dilseno
Kidemli Üye
Kayıt Tarihi: 07-Mayis-2008 Şehir: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 140 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2009 Saat 11:20 |
|
|
Merhaba Paramahamsa,
Bu pazartesi rutin bir kontrol için doktora gitmiştim ve sıramı beklerken Pranayama kitabınızda Nadi Şodhana Pranayama teknikleri ile ilgili bölümü okuyordum. Sanırım biraz da beklemenin etkisiyle gergindim... Bir anda, elim burnumda olmadığı halde, kitapta okuduğum tekniği zihinsel olarak yaptığımı farkettim. Yani kitapta önce sol burun deliğinden alın, sonra sol burun deliğini kapatıp sağdan verin yazılıydı. Ben de garip bir şekilde bunu yapıyordum!!! İnanılmazdı... Neden ve nasıl böyle birşey yaşadığıma bir türlü anlam veremedim... Dün akşam yine Pranayama kitabınızı okurken Manas Nadi Şodhana Pranayama tekniğini okuyordum...Orada benim pazartesi günü bilmeden yaptığım şeyi gayet açık bir şekilde anlatmıştınız..."Bu tekniğin avantajı, her yerde ve her türlü şartlarda uygulanabilir olmasıdır. Manas Nadi Şodhana Pranayama ayakta, oturarak, sırt üstü ve hatta yürürken uygulanabilir." yazmışsınız.... Bir de bu tekniğin yararları için de "Bu çalışma zihinsel gerginliği gidermektedir. Konsantrasyon artmaktadır. Sinir sistemi sakinleşmekte ve düzene girmektedir........Manas Nadi Şodhana Pranayama tekniğinin sakinleştirici etkisi vardır....Bu teknik stres durumunda, çevredekilerin haberi olmadan uygulanabilir. Manas Nadi Şodhana yan etkileri olmayan sakinleştiricidir. Zihin ve algılama berraklık kazanmaktadır. Dıştan gelen, öfkelendiren ve gerilim yaratan durumlarda bu tekniği uygulayarak sakinliğinizi koruyabilirsiniz." yazmışsınız. Bir an durdum, kitaptan kafamı kaldırdım ve sizin fotoğrafınız tam karşımda duvardaydı...Gülümsedim ve teşekkür ettim!:) Eğer yanlış anlamadıysam pazartesi günü gergin olduğum için ve bir türlü de kendimi sakinleştirmeyi başaramadığım için bana yardım ettiniz. Doğru mu düşünüyorum Paramahamsa? Size karşı duygularımı ve düşüncelerimi ifade etmek giderek daha da zorlaşıyor Paramahamsa. İyi ki varsınız, iyi ki üstadımızsınız... Bizim için yaptığınız herşeye minnettarım... En içten sevgi ve saygılarımla
|
||
|
Dilşen Oktay
"Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faaliyetidir." |
||
![]() |
||
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2009 Saat 20:17 |
|
|
||
|
|
||
![]() |
||
yosaym
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2009 Şehir: BURSA Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2010 Saat 18:52 |
|
|
Hocam merhaba,
Şu anda pranayama kitabınızı okuyorum.Kitabınızda kundalini enerjisinin uyanması için ida ve pingala nadi enerji kanallarından akan enerjilerin eşitlenmesi gerektiği bunun için de sağ ve sol burun deliklerinden alınan havanın eşit olması gerektiğini yazmışsınız. Fakat benim küçükken burnuma salıncak çarpmasından dolayı sağa doğru septum deviasyonu var yani sağ burun deliğimden daha az hava alabiliyorum.
Bu durum benim kundalini enerjisini uyandırmama engel oluşturur mu?
Oluşturursa ne yapmalıyım?
Ameliyatla düzeltilmesi belki iki burun deliğinden alınan havayı eşitler ama prana yı almada sorun oluşturur mu?
Cevaplarınız için teşekkür ederim...
|
||
![]() |
||
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21-Ocak-2010 Saat 00:20 |
|
|
||
|
|
||
![]() |
||
sahsine
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 25-Mayis-2009 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 35 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17-Subat-2010 Saat 08:43 |
|
|
Sevgili Hocam Merhabalar!
Arkadaşım ses tellerinde nodüller olduğunu öğrendi.Ameliyattan başka caresinin olmadığını söylemiş doktor.
Simba Pranayana çalışmasının 1. aşamasını yapmasını tavsiye edebilirmiyim?
Yada başka bir çalışmamı önerirsiniz?
İlginiz ve bilgilendirmeniz için şimdiden çok teşekkürler.
|
||
![]() |
||
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18-Subat-2010 Saat 16:23 |
|
|
||
|
|
||
![]() |
||
okyanus
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 28-Ekim-2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23-Subat-2010 Saat 18:36 |
|
|
hocam pranayama yaparken vücut bazen ısınıyor bazen ısınmıyor sebebi nedir? teşekkürler.
|
||
![]() |
||
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1234> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |