YOGA ACADEMY FORUM Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Orijinal Yoga Sisteminin Sekiz Basamagi > Orijinal Yoga Sisteminin Sekiz Basamagi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: Pranayama
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Pranayama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yogaacademy Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2785
  Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Pranayama
    Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2009 Saat 10:12
Orjinalini yazan: dilseno

Paramahamsa,

Bu aralar, Pranayama adlı müthiş eserinizi okuyorum. Kitaplarınızı okurken giderek daha derin bilgilere ulaşmaya başladığımı hissediyorum. Öncelikle bu bilgileri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Kitabı okurken aklıma takılan bazı sorular oldu. Onları sormak istiyorum.

1- Örneğin bir kişide kronik kulak iltihabı var veya kişi kulak enfeksiyonu rahatsızlığı geçiyor. Bu kişinin Pusa Nadi veya Yaşasvini Nadi enerji kanalında bir kirlilik mi söz konusu demektir?

TIKANIKLIK

Yoksa kişide çakra blokajı mı mevcuttur?

O DA VAR

Ya da her ikisinde de bir olağan dışı bir durum mu vardır?

TIKANMA

2- Bir de hocam ben Uludağ Kampı'ndan itibaren iki hafta solunum yolları enfeksiyonu geçirdim şiddetli bir şekilde. Ben onu hafifletilmiş bir karma gibi hissettim. Doğru mudur?

EVET

Ve de öksürük krizlerimden dolayı bütün solunum yolumun çok yorgun düştüğünü hissettim. Ancak buna rağmen ağız boşluğumda sürekli olarak çok güzel, serin ve ferahlatıcı bir enerji akışı hissediyordum. Bu enerji akışını hissettiğim yer Alambuşa Nadi'nin olduğu yer miydi?

EVET

Ya da hissettiğim tam olarak neydi?

NADİ'DEN AKAN ENERJİ

3- Pranayama kitabınızda Sthula, Sukşma, Karana olarak üç beden türünden bahsetmişsiniz. İlk iki bedeni anladığımı sanıyorum ancak Karana adlı neden çerçevesini anlayamadım. Bu bedenin Anandamaya Koşa olarak nitelendirilen "spiritüel haz dolu transandantal kılıfı" içerdiğini belirtmişsiniz. Yani Karana, kişinin evrensel ruh ile bağlantısını sağlayan beden türü müdür?

Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim Paramahamsa.

En içten sevgi ve saygılarımla

EVET

---
Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf
Yoga Grand Master
Yoga Academy
Cep: 0535 234 51 66
akifmanaf@yogaakademi.com
http://www.yogaakademi.com/
http://www.yogaakademisi.com/
http://www.yogaacademyetiler.com/
http://www.yogaacademykadikoy.com/
http://www.yogaacademyizmir.com/
http://www.yogaacademyankara.com/

Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
Yukarı Dön
orangejam Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
  Alıntı orangejam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 14:48
Merhaba,

3 ay önce bende panik atak başladı, hayatımı derinden etkiledi. Nadi Sodhana beni çok rahatlatıyor. Asana ve diğer şeyleri uygulamıyorum. Sadece rahatlamak için Nadi Sodhana yapabilir miyim?

Bir de diğer pranayama tekniklerinden yapabileceklerim var mı panik atak için?

M.Balci
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06-Kasim-2009 Saat 08:16
Orjinalini yazan: orangejam

Merhaba,

3 ay önce bende panik atak başladı, hayatımı derinden etkiledi. Nadi Sodhana beni çok rahatlatıyor. Asana ve diğer şeyleri uygulamıyorum. Sadece rahatlamak için Nadi Sodhana yapabilir miyim?

EVET

Bir de diğer pranayama tekniklerinden yapabileceklerim var mı panik atak için?

ÇAKRA DVD'LERİNİ EDİNİN VE HER GÜN BİR ÇAKRA İLE ÇALIŞIN...

Yukarı Dön
dilseno Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 140
  Alıntı dilseno Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2009 Saat 11:20
Merhaba Paramahamsa,
Bu pazartesi rutin bir kontrol için doktora gitmiştim ve sıramı beklerken Pranayama kitabınızda Nadi Şodhana Pranayama teknikleri ile ilgili bölümü okuyordum. Sanırım biraz da beklemenin etkisiyle gergindim...
Bir anda, elim burnumda olmadığı halde, kitapta okuduğum tekniği zihinsel olarak yaptığımı farkettim. Yani kitapta önce sol burun deliğinden alın, sonra sol burun deliğini kapatıp sağdan verin yazılıydı. Ben de garip bir şekilde bunu yapıyordum!!! İnanılmazdı... Neden ve nasıl böyle birşey yaşadığıma bir türlü anlam veremedim...
Dün akşam yine Pranayama kitabınızı okurken Manas Nadi Şodhana Pranayama tekniğini okuyordum...Orada benim pazartesi günü bilmeden yaptığım şeyi gayet açık bir şekilde anlatmıştınız..."Bu tekniğin avantajı, her yerde ve her türlü şartlarda uygulanabilir olmasıdır. Manas Nadi Şodhana Pranayama ayakta, oturarak, sırt üstü ve hatta yürürken uygulanabilir." yazmışsınız.... Bir de bu tekniğin yararları için de "Bu çalışma zihinsel gerginliği gidermektedir. Konsantrasyon artmaktadır. Sinir sistemi sakinleşmekte ve düzene girmektedir........Manas Nadi Şodhana Pranayama tekniğinin sakinleştirici etkisi vardır....Bu teknik stres durumunda, çevredekilerin haberi olmadan uygulanabilir. Manas Nadi Şodhana yan etkileri olmayan sakinleştiricidir. Zihin ve algılama berraklık kazanmaktadır. Dıştan gelen, öfkelendiren ve gerilim yaratan durumlarda bu tekniği uygulayarak sakinliğinizi koruyabilirsiniz." yazmışsınız.
Bir an durdum, kitaptan kafamı kaldırdım ve sizin fotoğrafınız tam karşımda duvardaydı...Gülümsedim ve teşekkür ettim!:) 
Eğer yanlış anlamadıysam pazartesi günü gergin olduğum için ve bir türlü de kendimi sakinleştirmeyi başaramadığım için bana yardım ettiniz. Doğru mu düşünüyorum Paramahamsa?
Size karşı duygularımı ve düşüncelerimi ifade etmek giderek daha da zorlaşıyor Paramahamsa.
İyi ki varsınız, iyi ki üstadımızsınız...
Bizim için yaptığınız herşeye minnettarım...
Dilşen Oktay

"Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faaliyetidir."
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2009 Saat 20:17
Orjinalini yazan: dilseno

Merhaba Paramahamsa,
Bu pazartesi rutin bir kontrol için doktora gitmiştim ve sıramı beklerken Pranayama kitabınızda Nadi Şodhana Pranayama teknikleri ile ilgili bölümü okuyordum. Sanırım biraz da beklemenin etkisiyle gergindim...
Bir anda, elim burnumda olmadığı halde, kitapta okuduğum tekniği zihinsel olarak yaptığımı farkettim. Yani kitapta önce sol burun deliğinden alın, sonra sol burun deliğini kapatıp sağdan verin yazılıydı. Ben de garip bir şekilde bunu yapıyordum!!! İnanılmazdı... Neden ve nasıl böyle birşey yaşadığıma bir türlü anlam veremedim...
Dün akşam yine Pranayama kitabınızı okurken Manas Nadi Şodhana Pranayama tekniğini okuyordum...Orada benim pazartesi günü bilmeden yaptığım şeyi gayet açık bir şekilde anlatmıştınız..."Bu tekniğin avantajı, her yerde ve her türlü şartlarda uygulanabilir olmasıdır. Manas Nadi Şodhana Pranayama ayakta, oturarak, sırt üstü ve hatta yürürken uygulanabilir." yazmışsınız.... Bir de bu tekniğin yararları için de "Bu çalışma zihinsel gerginliği gidermektedir. Konsantrasyon artmaktadır. Sinir sistemi sakinleşmekte ve düzene girmektedir........Manas Nadi Şodhana Pranayama tekniğinin sakinleştirici etkisi vardır....Bu teknik stres durumunda, çevredekilerin haberi olmadan uygulanabilir. Manas Nadi Şodhana yan etkileri olmayan sakinleştiricidir. Zihin ve algılama berraklık kazanmaktadır. Dıştan gelen, öfkelendiren ve gerilim yaratan durumlarda bu tekniği uygulayarak sakinliğinizi koruyabilirsiniz." yazmışsınız.
Bir an durdum, kitaptan kafamı kaldırdım ve sizin fotoğrafınız tam karşımda duvardaydı...Gülümsedim ve teşekkür ettim!:) 
Eğer yanlış anlamadıysam pazartesi günü gergin olduğum için ve bir türlü de kendimi sakinleştirmeyi başaramadığım için bana yardım ettiniz. Doğru mu düşünüyorum Paramahamsa?

EVET

Size karşı duygularımı ve düşüncelerimi ifade etmek giderek daha da zorlaşıyor Paramahamsa.
İyi ki varsınız, iyi ki üstadımızsınız...
Bizim için yaptığınız herşeye minnettarım...

İYİ ÇALIŞMALAR

Yukarı Dön
yosaym Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
  Alıntı yosaym Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2010 Saat 18:52
     Hocam merhaba,

Şu anda pranayama kitabınızı okuyorum.Kitabınızda kundalini enerjisinin uyanması için ida ve pingala nadi enerji kanallarından akan enerjilerin eşitlenmesi gerektiği bunun için de sağ ve sol burun deliklerinden alınan havanın eşit olması gerektiğini yazmışsınız. Fakat benim küçükken burnuma salıncak çarpmasından dolayı sağa doğru septum deviasyonu var yani sağ burun deliğimden daha az hava alabiliyorum.

Bu durum benim kundalini enerjisini uyandırmama engel oluşturur mu?

Oluşturursa ne yapmalıyım?

Ameliyatla düzeltilmesi belki iki burun deliğinden alınan havayı eşitler ama prana yı almada sorun oluşturur mu?

Cevaplarınız için teşekkür ederim...

Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-Ocak-2010 Saat 00:20
Orjinalini yazan: yosaym

Hocam merhaba,

Şu anda pranayama kitabınızı okuyorum.Kitabınızda kundalini enerjisinin uyanması için ida ve pingala nadi enerji kanallarından akan enerjilerin eşitlenmesi gerektiği bunun için de sağ ve sol burun deliklerinden alınan havanın eşit olması gerektiğini yazmışsınız. Fakat benim küçükken burnuma salıncak çarpmasından dolayı sağa doğru septum deviasyonu var yani sağ burun deliğimden daha az hava alabiliyorum.

Bu durum benim kundalini enerjisini uyandırmama engel oluşturur mu?

DEĞİL

Oluşturursa ne yapmalıyım?

Ameliyatla düzeltilmesi belki iki burun deliğinden alınan havayı eşitler ama prana yı almada sorun oluşturur mu?
   Cevaplarınız için teşekkür ederim...

AMELİYATA GEREK YOK:
1. HER SABAH BURUN YIKAMA ALETİYLE BURNUNUZU YIKAYIN
2. HER AKŞAM UYUMAKTAN ÖNCE YATAKTA GEVŞEYİN. SONRA ELİNİZLE DEVİYASYONU DÜZELTİYORMUŞ GİBİ SAĞDAN SOLA DOĞRU SEPTUMA BASTIRIN VE DEVİYASYONUN GEÇTİĞİNİ HAYAL EDİN...

Yukarı Dön
sahsine Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 35
  Alıntı sahsine Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17-Subat-2010 Saat 08:43

Sevgili Hocam Merhabalar!

Arkadaşım ses tellerinde nodüller olduğunu öğrendi.Ameliyattan başka caresinin olmadığını söylemiş doktor.
  Simba Pranayana  çalışmasının 1. aşamasını yapmasını tavsiye edebilirmiyim?
  Yada başka bir çalışmamı önerirsiniz?
  İlginiz ve bilgilendirmeniz için şimdiden çok  teşekkürler.
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18-Subat-2010 Saat 16:23
Orjinalini yazan: sahsine

Sevgili Hocam Merhabalar!

Arkadaşım ses tellerinde nodüller olduğunu öğrendi.Ameliyattan başka caresinin olmadığını söylemiş doktor.
  Simha Pranayana  çalışmasının 1. aşamasını yapmasını tavsiye edebilirmiyim?
  Yada başka bir çalışmamı önerirsiniz?
  İlginiz ve bilgilendirmeniz için şimdiden çok  teşekkürler.

AMELİYATI ATMATMAK İÇİN HER GÜN OYS VE HER AKŞAM YOGA NİDRA UYGULAMALIDIR!!!

Yukarı Dön
okyanus Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
  Alıntı okyanus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23-Subat-2010 Saat 18:36
hocam pranayama yaparken vücut bazen ısınıyor bazen ısınmıyor sebebi nedir? teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör