YOGA ACADEMY FORUM Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Saglikli Beslenme > Saglikli Beslenme
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: Dogru Beslenme
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Dogru Beslenme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 1011121314 15>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
serpil GÖKHAN Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 16
  Alıntı serpil GÖKHAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dogru Beslenme
    Gönderim Zamanı: 15-Subat-2010 Saat 23:00
Big smile Sayın Hocam merhaba;

Tam tahıllı ekmekler, örneğin buğday, kepek, yulaf, organik ekmekler beyaz undan yapılmış ekmeklere göre daha faydalı olduğu söyleniyor. Bu doğru mudur? Günlük ekmek yeme miktarımız ne olmalıdır? Ya da önemli midir?
 sevgilerle.
Yukarı Dön
yogaacademy Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2785
  Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Subat-2010 Saat 10:06
Orjinalini yazan: serpil GÖKHAN

Big smile Sayın Hocam merhaba;

Tam tahıllı ekmekler, örneğin buğday, kepek, yulaf, organik ekmekler beyaz undan yapılmış ekmeklere göre daha faydalı olduğu söyleniyor. Bu doğru mudur?

EVET

Günlük ekmek yeme miktarımız ne olmalıdır?

1-2 DİLİM

Ya da önemli midir?
 sevgilerle.

DEĞİL

Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
Yukarı Dön
gamzeceridd Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 3
  Alıntı gamzeceridd Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-Mart-2010 Saat 13:06
Paramahamsa merhaba
Hocam Yaklaşık 1 ay önce et yemeği bıraktım.Bu yemeyeceğimiz şeyler arasında balıkta varmıdır balığıda bırkamamız gerekiyormu?Eğer bırakmamız gerkiyorsa neden bırakmamız gerkiyor hocam
                        SEVGİLER:)
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Mart-2010 Saat 14:07
Orjinalini yazan: gamzeceridd

Paramahamsa merhaba
Hocam Yaklaşık 1 ay önce et yemeği bıraktım.Bu yemeyeceğimiz şeyler arasında balıkta varmıdır balığıda bırkamamız gerekiyormu?

EN ZARARLI VE KARMA ÜRETEN KIRMIZI ETTİR. SONRA TAVUK, SONRA BALIK SONRA DA YUMURTA. BU BESİNLER CESET OLDUĞU İÇİN ENERJİYİ DÜŞÜRÜYOR VE BEDENDE TOKSİNLER ÜRETİYOR. BU YÜZDEN TAVSİYE EDİLMİYOR. FAKAT OYSde BİÇBİR ŞEY FANATİKCE UYGULANMIYOR. İÇİNİZDEN GELİYORSA VEYA CANINIZ ÇEKİYORSA, YEĞİN AFİYET OLSUN. ZAMANLA BEDEN VE ZİHİN ARININCA BU İSTEK KENDİLİĞİNDEN KAYBOLACAKTIR.

Eğer bırakmamız gerkiyorsa neden bırakmamız gerkiyor hocam
                        SEVGİLER:)

ÇÜNKÜ İNSAN ET OBUR DEĞİL OT OBURDUR!!!

Düzenleyen yogaacademy - 12-Mart-2010 Saat 14:09
Yukarı Dön
ikan Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
  Alıntı ikan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Mart-2010 Saat 12:37
Paramahamsa,

Zaman zaman takip ettiğim bir sağlık sitesindeki bir makalede yer alan bir paragraf dikkatimi çekti. Makale şu: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/02/13/david-wolfe-interview.aspx

Makale, genel olarak çiğ beslenmenin  önemine ve işlenmiş gıdalardan, şekerden kaçınılması konusuna dikkat çekiyor. Fakat benim asıl ilgimi çeken "Your Body Craves Biophotons" paragrafı oldu. O paragrafı kısaca özetleyecek olursam: Biyofotonlar ışığın en küçük fiziksel birimi olarak tanımlanıyor ve tüm biyolojik organizmaların içinde (biyofotonların) bulunduğu ifade ediliyor. Ayrıca, yaşamsal önemi olan güneş enerjisinin yediğimiz yiyeceklerle (biyofotonlar formunda) hücrelerimize taşındığı yazılı. Biyofotonların, fiziksel bedenimizi daha yüksek bir titreşim moduna yükseltme gücü olduğundan da bahsediliyor. Makalenin geneliyle uyumlu olarak da güneş görmüş meyve-sebzelerin daha fazla ışık enerjisi/biyofoton barındırdığından dolayı daha besleyici ve daha kaliteli olduğu söyleniyor.

Zannediyorum biyofoton olarak tanımlanan kavram pranadan daha farklı. Acaba biyofoton olarak tanıtılan kavramı, pingala nadi'nin içinden geçen güneş enerjisidir diye düşünmek doğru olur mu? Gerçi, bazı sorulara verdiğiniz cevaplardan kimi gıdaların daha fazla prana barındırdığından bahsettiğinizi de hatırlıyorum (ama çok da emin değilim). Acaba bu makale paragrafıyla ilgili düşünce ve yorumlarınızı almak mümkün mü?

Teşekkürler.

Düzenleyen ikan - 14-Mart-2010 Saat 12:39
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Mart-2010 Saat 09:57
Orjinalini yazan: ikan

Paramahamsa,

Zaman zaman takip ettiğim bir sağlık sitesindeki bir makalede yer alan bir paragraf dikkatimi çekti. Makale şu:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/02/13/david-wolfe-interview.aspx

Makale, genel olarak çiğ beslenmenin  önemine ve işlenmiş gıdalardan, şekerden kaçınılması konusuna dikkat çekiyor. Fakat benim asıl ilgimi çeken "Your Body Craves Biophotons" paragrafı oldu. O paragrafı kısaca özetleyecek olursam: Biyofotonlar ışığın en küçük fiziksel birimi olarak tanımlanıyor ve tüm biyolojik organizmaların içinde (biyofotonların) bulunduğu ifade ediliyor. Ayrıca, yaşamsal önemi olan güneş enerjisinin yediğimiz yiyeceklerle (biyofotonlar formunda) hücrelerimize taşındığı yazılı. Biyofotonların, fiziksel bedenimizi daha yüksek bir titreşim moduna yükseltme gücü olduğundan da bahsediliyor. Makalenin geneliyle uyumlu olarak da güneş görmüş meyve-sebzelerin daha fazla ışık enerjisi/biyofoton barındırdığından dolayı daha besleyici ve daha kaliteli olduğu söyleniyor.

Zannediyorum biyofoton olarak tanımlanan kavram pranadan daha farklı. Acaba biyofoton olarak tanıtılan kavramı, pingala nadi'nin içinden geçen güneş enerjisidir diye düşünmek doğru olur mu?

DEĞİL

Gerçi, bazı sorulara verdiğiniz cevaplardan kimi gıdaların daha fazla prana barındırdığından bahsettiğinizi de hatırlıyorum (ama çok da emin değilim). Acaba bu makale paragrafıyla ilgili düşünce ve yorumlarınızı almak mümkün mü? Teşekkürler.
GÜNEŞ ENERJİSİ MEYVE VE SEBZELERDE PRANA'NIN BİRİKMESİNE NEDEN OLUR. BİYOFOTON BELİRLİ BİR PRANİK ENERJİ...

Yukarı Dön
Brsna Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
  Alıntı Brsna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2010 Saat 18:07
hocam ben yeni vejeteryan oldum kırmızı et kesinlikle canım istemiyo fakat balık inanılmaz seviyorum hep canım istiyo duyduğuma göre sadece beyaz et yenilebilen bi vejeteryanlık varmış araştırdım...canım böle beyaz et çekerken vucuduma acı çektirdiğimi düşünüyorum kendimi zorlamalımıyım sizce bu yogaya uygunmudur??
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2010 Saat 23:51
Orjinalini yazan: Brsna

hocam ben yeni vejeteryan oldum kırmızı et kesinlikle canım istemiyo fakat balık inanılmaz seviyorum hep canım istiyo

YEYİN, SAKINCASI YOK...

duyduğuma göre sadece beyaz et yenilebilen bi vejeteryanlık varmış araştırdım...

BU VEJETARYANLIK DEĞİL!!!

canım böle beyaz et çekerken vucuduma acı çektirdiğimi düşünüyorum kendimi zorlamalımıyım sizce bu yogaya uygunmudur??

ORİJİNAL YOGA SİSTEMİNDE ZORLAMA VE BASTIRMA YOK. KENDİNİZİ ZORLAMAYIN, YEYİN FAKAT ÇOK YAVAŞ VE İYİCE ÇİĞNİYEREK VE CESEDİN GERÇEK TADINA VE KOKUSUNA VARARAK...

ORİJİNAL YOGA SİSTEMİNİ DÜZENLİ UYGULAYIN VE BİR GÜN CESET YEME İSTEĞİ KAYBOLACAKTIR!!!

-------
Büyük Yoga Üstadı
Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf
Yoga Academy
Cep: 0535 234 51 66
akifmanaf@yogaakademi.com
http://www.yogaakademi.com/
http://www.yogaakademisi.com/

Yukarı Dön
Günışıl Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 111
  Alıntı Günışıl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Mayis-2010 Saat 20:01
       Paramahamsa,
       Peynir yapımında kullanılan ve midede üretilen rennin (lap mayası) nasıl elde ediliyor?
       Hayvanı öldürüp enzimlerini mi çıkarıyorlar?
       Eğer öyleyse peynirin de et kadar ağır karması olmalı, yememeliyiz o zaman, değil mi?

Teşekkür ederim
Günışıl
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2010 Saat 01:20
Orjinalini yazan: Günışıl

Paramahamsa,
       Peynir yapımında kullanılan ve midede üretilen rennin (lap mayası) nasıl elde ediliyor?

HAYVANIN MİDESİNDEN

Hayvanı öldürüp enzimlerini mi çıkarıyorlar?

EVET

Eğer öyleyse peynirin de et kadar ağır karması olmalı,

O KADAR AĞIR DEĞİL, ÇÜNKÜ ETİ İÇİN ÖLDÜRÜLEN HAYVANIN MİDESİNDEN ÜRETİLİR BU MAYA.

yememeliyiz o zaman, değil mi?

EVET, PEYNİRİ KENDİNİZ DE SICAK SÜTE LİMON SUYU KATARAK ÜRETEBİLİRSİNİZ.

-------
Büyük Yoga Üstadı
Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf
Yoga Academy
Cep: 0535 234 51 66
akifmanaf@yogaakademi.com
http://www.yogaakademi.com/
http://www.yogaakademisi.com/
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 1011121314 15>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör