![]() |
Dogru Beslenme |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1 1011121314 15> |
| Yazar | |
serpil GÖKHAN
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 25-Aralik-2009 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
Alıntı Cevapla
Konu: Dogru BeslenmeGönderim Zamanı: 15-Subat-2010 Saat 23:00 |
|
Tam tahıllı ekmekler, örneğin buğday, kepek, yulaf, organik ekmekler beyaz undan yapılmış ekmeklere göre daha faydalı olduğu söyleniyor. Bu doğru mudur? Günlük ekmek yeme miktarımız ne olmalıdır? Ya da önemli midir?
sevgilerle.
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Şehir: - Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2785 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16-Subat-2010 Saat 10:06 |
|
|
|
Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
|
|
![]() |
|
gamzeceridd
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 09-Mart-2010 Şehir: ANKARA Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11-Mart-2010 Saat 13:06 |
|
Paramahamsa merhaba
Hocam Yaklaşık 1 ay önce et yemeği bıraktım.Bu yemeyeceğimiz şeyler arasında balıkta varmıdır balığıda bırkamamız gerekiyormu?Eğer bırakmamız gerkiyorsa neden bırakmamız gerkiyor hocam
SEVGİLER:)
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Şehir: - Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2785 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12-Mart-2010 Saat 14:07 |
Düzenleyen yogaacademy - 12-Mart-2010 Saat 14:09 |
|
|
|
|
![]() |
|
ikan
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 08-Eylül-2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Mart-2010 Saat 12:37 |
|
Paramahamsa,
Zaman zaman takip ettiğim bir sağlık sitesindeki bir makalede yer alan bir paragraf dikkatimi çekti. Makale şu: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/02/13/david-wolfe-interview.aspx Makale, genel olarak çiğ beslenmenin önemine ve işlenmiş gıdalardan, şekerden kaçınılması konusuna dikkat çekiyor. Fakat benim asıl ilgimi çeken "Your Body Craves Biophotons" paragrafı oldu. O paragrafı kısaca özetleyecek olursam: Biyofotonlar ışığın en küçük fiziksel birimi olarak tanımlanıyor ve tüm biyolojik organizmaların içinde (biyofotonların) bulunduğu ifade ediliyor. Ayrıca, yaşamsal önemi olan güneş enerjisinin yediğimiz yiyeceklerle (biyofotonlar formunda) hücrelerimize taşındığı yazılı. Biyofotonların, fiziksel bedenimizi daha yüksek bir titreşim moduna yükseltme gücü olduğundan da bahsediliyor. Makalenin geneliyle uyumlu olarak da güneş görmüş meyve-sebzelerin daha fazla ışık enerjisi/biyofoton barındırdığından dolayı daha besleyici ve daha kaliteli olduğu söyleniyor. Zannediyorum biyofoton olarak tanımlanan kavram pranadan daha farklı. Acaba biyofoton olarak tanıtılan kavramı, pingala nadi'nin içinden geçen güneş enerjisidir diye düşünmek doğru olur mu? Gerçi, bazı sorulara verdiğiniz cevaplardan kimi gıdaların daha fazla prana barındırdığından bahsettiğinizi de hatırlıyorum (ama çok da emin değilim). Acaba bu makale paragrafıyla ilgili düşünce ve yorumlarınızı almak mümkün mü? Teşekkürler. Düzenleyen ikan - 14-Mart-2010 Saat 12:39 |
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2010 Saat 09:57 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Brsna
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2010 Şehir: istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2010 Saat 18:07 |
|
hocam ben yeni vejeteryan oldum kırmızı et kesinlikle canım istemiyo fakat balık inanılmaz seviyorum hep canım istiyo duyduğuma göre sadece beyaz et yenilebilen bi vejeteryanlık varmış araştırdım...canım böle beyaz et çekerken vucuduma acı çektirdiğimi düşünüyorum kendimi zorlamalımıyım sizce bu yogaya uygunmudur??
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2010 Saat 23:51 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Günışıl
Kidemli Üye
Kayıt Tarihi: 20-Ocak-2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 111 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Mayis-2010 Saat 20:01 |
|
Paramahamsa,
Peynir yapımında kullanılan ve midede üretilen rennin (lap mayası) nasıl elde ediliyor?
Hayvanı öldürüp enzimlerini mi çıkarıyorlar?
Eğer öyleyse peynirin de et kadar ağır karması olmalı, yememeliyiz o zaman, değil mi?
Teşekkür ederim
|
|
|
Günışıl
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2010 Saat 01:20 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1 1011121314 15> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |