![]() |
Meditasyon |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1234 8> |
| Yazar | |
özlem karaöz
Üye
Kayıt Tarihi: 01-Aralik-2008 Şehir: ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 65 |
Alıntı Cevapla
Konu: MeditasyonGönderim Zamanı: 07-Mart-2009 Saat 13:00 |
|
Hocam, meditasyon çalışması sırasında bilinç düzeyi farkını, astral çalışma sırasında astral düzey farkını mı deneyimliyoruz? Astral düzey farkını sanırım artık anlayabiliyorum. Ama bilinç düzeyi farkı demek, enerji titreşim düzeyimizi daha yüksek titreşime çıkartmak demek mi? Mesela bilincimiz anahata seviyesinden visuddha seviyesine mi çıkıyor? Daha üst bilinç düzeyine çıktığımızda geçen süre içinde neyi yaşayıp deşifre edemiyoruz? Kendi içimize yaptığımız bu yolculuk sırasında zaman ve mekan kavramları değişiyorsa, o gittiğimiz yer aslında neresi? Zaman kavramı sadece maddi evrene ait değil mi? Maddi evren içinde zaman algısı nasıl değişiyor? Bu konuda bir hiyerarşi var mı? Yani 14. düzeydeki lokadan, 1.düzeydeki lokaya doğru zaman kavramı matematiksel bir ilişki içinde mi? Aşağı seviyelerde zaman algısı uzuyor mu? Ya da şöyle örnek verebilir miyiz? Dünya gezegeninde 1 saat olarak algılanan süre 6. düzeyde ve 8. düzeyde nasıl değişiyor. Bizim 1000 yılımız Brahmanın 1 günü gibi bir oran var mı? Geçen hafta Constantine filmini izlemiştim. Bu filmde de dünyada algılanan 1 dakika cehennemde saatlere karşılık gelir gibi bir ifade vardı. Bu doğru mu? Doğru ise yukarı doğru çıkıldıkça zaman algısı doğru orantılı bir şekilde değişiyor mu? Aynı durum bizim gezegenimize ait astral düzeyler arası için de geçerli mi? Meditasyon sırasında gerçekte kısa olan bir süre daha uzun gibi algılanıyorsa o sırada gittiğimiz boyut hangi düzeye karşılık geliyor? Kendi içimize yaptığımız yolculuk bu düzeylerin tamamen dışında başka bir boyuta mı yapılıyor? Umarım sorumu doğru ifade edebilmişimdir.. Saygılarımla Teşekkür ederim...
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Şehir: - Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2783 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10-Mart-2009 Saat 00:28 |
|
|
|
Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
|
|
![]() |
|
Günışıl
Kidemli Üye
Kayıt Tarihi: 20-Ocak-2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 111 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13-Mart-2009 Saat 17:42 |
|
Hocam,
Meditasyon sırasında vida gibi yukarıya doğru döndüğümü hissettim, karın bölgemde rahatsız bir his oluştu, korktum ve çıktım.
Meditasyonda olabilecek bir şey mi?
Derinleşme böyle mi oluyor?
Dönmeye devam etseydim ne olacaktı? Devam etmeli miydim?
Dönen ruhum muydu, astral bedenim miydi...?
Yoksa enerji titreşimim mi değişti?
Teşekkür ederim
|
|
|
Günışıl
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Şehir: - Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2783 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Mart-2009 Saat 08:54 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Ayşen
Üye
Kayıt Tarihi: 20-Ocak-2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 90 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2009 Saat 08:15 |
|
Önerdiğiniz aum mantrasının tarikat işi dediğiniz önerilen mantra ve zikirlerden ne farkı var.
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2009 Saat 07:46 |
Düzenleyen yogaacademy - 15-Nisan-2009 Saat 07:47 |
|
|
|
|
![]() |
|
pax
Üye
Kayıt Tarihi: 23-Haziran-2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 65 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05-Mayis-2009 Saat 19:43 |
|
Hocam Merhaba,
Genel olarak (derslerde ve çakra çalışmalarında)meditasyon sırasında ayağımızı diğer ayağımızın önüne koyarak yaptığımız Svastikasana varyasyonunu uyguluyoruz. Ama ben kendimi kitapta gösterildiği şekilde (yani varyasyon olmayan) daha rahat hissediyorum. Çakra CD'lerinden çalışırken yada sizin derslerinizde varyasyon olmayan haliyle Svastikasana duruşunu uygulasak olur mu?
Teşekkürler,
Serkan.
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2009 Saat 07:48 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Günışıl
Kidemli Üye
Kayıt Tarihi: 20-Ocak-2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 111 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2009 Saat 16:45 |
|
Paramahamsa,
Meditasyon sırasında sağa sola sallanma, dans ve hareket etme isteği geliyor. Yerimde çok zor durabiliyorum.
Bunun sebebi nedir?
Yine olursa ne yapmalıyım?
Teşekkür ederim
|
|
|
Günışıl
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2009 Saat 08:01 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1234 8> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |