YOGA ACADEMY FORUM Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Meditasyon > Meditasyon
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: Meditasyon
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Meditasyon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 34567 8>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yogaacademy Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2785
  Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Meditasyon
    Gönderim Zamanı: 06-Eylül-2009 Saat 19:20
Orjinalini yazan: rabia yılmaz

Paramahamsa,
Çakra DVD'leri ile çalışırken, meditasyon yaparken "padmasana"duruşunda, omurgamı daha rahat hissediyorum.
Muladhara'yı  çalışırken uygulanan  "Siddhasana" pozisyonunda omurgam sanki bir süre sonra  eğilmeye başlıyor.
Padmasana ile uygulama yapabilir miyim?

EVET

---
Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf
Yoga Grand Master
Yoga Academy
Cep: 0535 234 51 66
akifmanaf@yogaakademi.com
http://www.yogaakademi.com/
http://www.yogaakademisi.com/
http://www.yogaacademyetiler.com/
http://www.yogaacademykadikoy.com/
http://www.yogaacademyizmir.com/
http://www.yogaacademyankara.com/
http://www.yogaacademybodrum.com/

Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
Yukarı Dön
Mai Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 23
  Alıntı Mai Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Aralik-2009 Saat 21:35
Sevgili Hocam,
Meditasyon çalışması sırasında küreyi hayal etmekte zorlanıyorum. Bu neden kaynaklanmaktadır? Orijinal yoga sistemi yolunda ilerledikçe bunu yapmak kolaylaşacak mıdır? Bu görüntü zamanla kendiliğinden mi belirecektir? Ne yapmamı önerirsiniz?

En derin sevgi ve saygılarımla...
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-Aralik-2009 Saat 09:42
Orjinalini yazan: Mai

Sevgili Hocam,
Meditasyon çalışması sırasında küreyi hayal etmekte zorlanıyorum. Bu neden kaynaklanmaktadır?

DAĞINIK ZİHİNDEN

Orijinal yoga sistemi yolunda ilerledikçe bunu yapmak kolaylaşacak mıdır?

EVET

Bu görüntü zamanla kendiliğinden mi belirecektir?

ODAKLANINCA

Ne yapmamı önerirsiniz?
En derin sevgi ve saygılarımla...

BİR CAM KÜRE ALIN. ÖNCE KÜREYE BİR SÜRE BAKIN SONRA GÖZLERİNİZİ KAPATIP HAYAL EDİN...

Yukarı Dön
serapsu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 46
  Alıntı serapsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2010 Saat 09:15
Paramahamsa, 

Bu sabah meditasyonda enerjiyi alıp sahasrara çakraya yönlendirirken, gönderdiğim enerjiyi yoğun sıvımsı ya da jölemsi bir enerji gibi hissettim. Bunun nedeni ne olabilir? 

Bir de akademide yaptığımız yoga çalışmaları sırasında bazen bilinç kopmaları yaşıyorum. Mesela surya namaskaradayken aklım bir yere gidiyor, kendime geldiğimde matsyendrasanadayım ama bu arada ne düşündüm, neredeydim ne yaptım bilmiyorum.....Bazen kısa bazen uzun anlık kopmalar şeklinde....Bunun sebebi nedir hocam?

Sonsuz sevgi ve saygılarımla, 

Serapsu
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2010 Saat 00:30
Orjinalini yazan: serapsu

Paramahamsa, 

Bu sabah meditasyonda enerjiyi alıp sahasrara çakraya yönlendirirken, gönderdiğim enerjiyi yoğun sıvımsı ya da jölemsi bir enerji gibi hissettim. Bunun nedeni ne olabilir? 

ENERJİNİN BİYOPLAZMİK DOĞASI...
Bir de akademide yaptığımız yoga çalışmaları sırasında bazen bilinç kopmaları yaşıyorum. Mesela surya namaskaradayken aklım bir yere gidiyor, kendime geldiğimde matsyendrasanadayım ama bu arada ne düşündüm, neredeydim ne yaptım bilmiyorum.....Bazen kısa bazen uzun anlık kopmalar şeklinde....Bunun sebebi nedir hocam?
Sonsuz sevgi ve saygılarımla, 
Serapsu

ZİHİN DAĞINIKLIĞI

Yukarı Dön
ayse Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 102
  Alıntı ayse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2010 Saat 19:35
Paramahamsa,
Bugün meditasyon sırasında başımın üzerinde geniş bir açılma hissettim.Arkasından hemen hızla ve güçlü bir çekimle yukarı doğru çekilmeye başladım.Aynı anda başımın içindeki her nokta basınçla başımı dışarı doğru itiyordu.Sanki başımın içinde bir baş daha vardı, o sınırlarını zorlayarak başımı genişletiyor gibiydi. Ve  meditasyonun tamamında Sahasrara Çakra da çok hızlı ,dairesel ,buz gibi serin bir akım devam etti.
Epey yükseldikten sonra durdum havada asılı gibiydim.Hiçbir şey görünmüyordu.Ama aslında orasının Yoga Akademi öğrencileriyle dolu olduğunu,göremediğimi anladım.Zorlayarak baktım,görmeye uğraştım.Sonra beyaz enerjiden oluşmuş halkanın içinde Maha Vişnu Maheş Yogi nin ve Yoga Akademi öğrencilerinin bulunduğunu anladım.Ama üstleri de beyaz enejiyle kaplandığı için göremiyordum. Halkanın dışında Hürriyet Hanım'ı gördüm,halkaya yaklaşmaya çalışıyor gibiydi.Çok mutluydu ,sürekli gülümsüyordu.Görüntüsü gittikçe netleşiyordu,canlı gibiydi.Orada mutluluktan başka birşey yoktu ve varolan herşey mutluluk saçıyordu.Bir süre birlikte durduk.Başımdaki basınca daha fazla dayanamayıp çıkmak istedim.
Hocam Sahasrara Çakra'da hissettiğim açılma gerçekten oldu mu?
Yukarıya çekilir gibi çıktım. Bu meditasyona doğal giriş hali mi?Yoksa yukarıya çekildim mi?
Meditasyon sırasında hep sahasraradan mı çıkılır?
Başımın içinde hissettiğim basıncın nedeni neydi?Burada astral bedenimi hissediyordum?
Neden sadece Hürriyet Hanım ve ben halkanın dışındaydık?Bu sırada karmamızı mı çözüyorduk?
Desteğiniz,yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Düzenleyen ayse - 11-Ocak-2010 Saat 21:45
Yukarı Dön
ayse Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 102
  Alıntı ayse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2010 Saat 08:39
Hocam
üstteki sorumda ,astrale çıkışla meditasyonu birbirine karıştırmışım.Bu deneyimde yaşadığım aslında neydi ya da hangisiydi?
Teşekkür ederim
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2010 Saat 23:43
Orjinalini yazan: ayse

Paramahamsa,
Bugün meditasyon sırasında başımın üzerinde geniş bir açılma hissettim.Arkasından hemen hızla ve güçlü bir çekimle yukarı doğru çekilmeye başladım.Aynı anda başımın içindeki her nokta basınçla başımı dışarı doğru itiyordu.Sanki başımın içinde bir baş daha vardı, o sınırlarını zorlayarak başımı genişletiyor gibiydi. Ve  meditasyonun tamamında Sahasrara Çakra da çok hızlı ,dairesel ,buz gibi serin bir akım devam etti.
Epey yükseldikten sonra durdum havada asılı gibiydim.Hiçbir şey görünmüyordu.Ama aslında orasının Yoga Akademi öğrencileriyle dolu olduğunu,göremediğimi anladım.Zorlayarak baktım,görmeye uğraştım.Sonra beyaz enerjiden oluşmuş halkanın içinde Maha Vişnu Maheş Yogi nin ve Yoga Akademi öğrencilerinin bulunduğunu anladım.Ama üstleri de beyaz enejiyle kaplandığı için göremiyordum. Halkanın dışında Hürriyet Hanım'ı gördüm,halkaya yaklaşmaya çalışıyor gibiydi.Çok mutluydu ,sürekli gülümsüyordu.Görüntüsü gittikçe netleşiyordu,canlı gibiydi.Orada mutluluktan başka birşey yoktu ve varolan herşey mutluluk saçıyordu.Bir süre birlikte durduk.Başımdaki basınca daha fazla dayanamayıp çıkmak istedim.
Hocam Sahasrara Çakra'da hissettiğim açılma gerçekten oldu mu?

EVET

Yukarıya çekilir gibi çıktım. Bu meditasyona doğal giriş hali mi?

HER ZAMAN DEĞİL

Yoksa yukarıya çekildim mi?
Meditasyon sırasında hep sahasraradan mı çıkılır?

HER ZAMAN DEĞİL

Başımın içinde hissettiğim basıncın nedeni neydi?

ENERJİNİN YÜKSELMESİ

Burada astral bedenimi hissediyordum?

EVET

Neden sadece Hürriyet Hanım ve ben halkanın dışındaydık?Bu sırada karmamızı mı çözüyorduk?
Desteğiniz,yardımlarınız için çok teşekkür ederim

EVET

Yukarı Dön
öyküm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 68
  Alıntı öyküm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2010 Saat 09:00
Paramahamsa merhaba,

Yukarıdaki soru üzerine birkaç şey sormak istiyorum.

Örneğin annem çalışma sırasında derste olmamasına rağmen meditasyondaki görüntüde var ve o sırada karmasını çözüyormuş.

Bu durumda biz maddi boyutta eylemlerde bulunurken ve yoga çalışması yapmıyorken bile karmalarımızı çözüyor muyuz bir yandan? Tüm öğrencilerle yaptığınız çalışmalar sırasında spritüel boyutta biz de sizinle çalışabiliyor muyuz aslında? Bunu hayal edemezdim Hocam. Biz kendimizi çok bilinçli ve farkında sanarak maddi boyutta ciddi ciddi işimize gelip ilüzyonu yaşarken, aslında gerçek çalışmayı sizinle yapabiliyoruz aynı anda ve biz maddi anlamda bunun farkında değiliz, doğru mu Hocam?

Çok teşekkürler

Derin sevgi ve saygılarımla

Öyküm

Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2010 Saat 09:36
Orjinalini yazan: ayse

Hocam
üstteki sorumda ,astrale çıkışla meditasyonu birbirine karıştırmışım.Bu deneyimde yaşadığım aslında neydi ya da hangisiydi?
Teşekkür ederim

ENERJİNİN YÜKSELMESİ...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 34567 8>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör