![]() |
Meditasyon |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1 34567 8> |
| Yazar | |
yogaacademy
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Şehir: - Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2785 |
Alıntı Cevapla
Konu: MeditasyonGönderim Zamanı: 06-Eylül-2009 Saat 19:20 |
|
|
|
Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
|
|
![]() |
|
Mai
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 24-Ekim-2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Aralik-2009 Saat 21:35 |
|
Sevgili Hocam,
Meditasyon çalışması sırasında küreyi hayal etmekte zorlanıyorum. Bu neden kaynaklanmaktadır? Orijinal yoga sistemi yolunda ilerledikçe bunu yapmak kolaylaşacak mıdır? Bu görüntü zamanla kendiliğinden mi belirecektir? Ne yapmamı önerirsiniz?
En derin sevgi ve saygılarımla...
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Şehir: - Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2785 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15-Aralik-2009 Saat 09:42 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
serapsu
Üye
Kayıt Tarihi: 24-Agustos-2009 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2010 Saat 09:15 |
|
Paramahamsa,
Bu sabah meditasyonda enerjiyi alıp sahasrara çakraya yönlendirirken, gönderdiğim enerjiyi yoğun sıvımsı ya da jölemsi bir enerji gibi hissettim. Bunun nedeni ne olabilir? Bir de akademide yaptığımız yoga çalışmaları sırasında bazen bilinç kopmaları yaşıyorum. Mesela surya namaskaradayken aklım bir yere gidiyor, kendime geldiğimde matsyendrasanadayım ama bu arada ne düşündüm, neredeydim ne yaptım bilmiyorum.....Bazen kısa bazen uzun anlık kopmalar şeklinde....Bunun sebebi nedir hocam? Sonsuz sevgi ve saygılarımla, Serapsu
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2010 Saat 00:30 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
ayse
Kidemli Üye
Kayıt Tarihi: 28-Kasim-2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 102 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2010 Saat 19:35 |
|
Paramahamsa,
Bugün meditasyon sırasında başımın üzerinde geniş bir açılma hissettim.Arkasından hemen hızla ve güçlü bir çekimle yukarı doğru çekilmeye başladım.Aynı anda başımın içindeki her nokta basınçla başımı dışarı doğru itiyordu.Sanki başımın içinde bir baş daha vardı, o sınırlarını zorlayarak başımı genişletiyor gibiydi. Ve meditasyonun tamamında Sahasrara Çakra da çok hızlı ,dairesel ,buz gibi serin bir akım devam etti.
Epey yükseldikten sonra durdum havada asılı gibiydim.Hiçbir şey görünmüyordu.Ama aslında orasının Yoga Akademi öğrencileriyle dolu olduğunu,göremediğimi anladım.Zorlayarak baktım,görmeye uğraştım.Sonra beyaz enerjiden oluşmuş halkanın içinde Maha Vişnu Maheş Yogi nin ve Yoga Akademi öğrencilerinin bulunduğunu anladım.Ama üstleri de beyaz enejiyle kaplandığı için göremiyordum. Halkanın dışında Hürriyet Hanım'ı gördüm,halkaya yaklaşmaya çalışıyor gibiydi.Çok mutluydu ,sürekli gülümsüyordu.Görüntüsü gittikçe netleşiyordu,canlı gibiydi.Orada mutluluktan başka birşey yoktu ve varolan herşey mutluluk saçıyordu.Bir süre birlikte durduk.Başımdaki basınca daha fazla dayanamayıp çıkmak istedim.
Hocam Sahasrara Çakra'da hissettiğim açılma gerçekten oldu mu?
Yukarıya çekilir gibi çıktım. Bu meditasyona doğal giriş hali mi?Yoksa yukarıya çekildim mi?
Meditasyon sırasında hep sahasraradan mı çıkılır?
Başımın içinde hissettiğim basıncın nedeni neydi?Burada astral bedenimi hissediyordum?
Neden sadece Hürriyet Hanım ve ben halkanın dışındaydık?Bu sırada karmamızı mı çözüyorduk?
Desteğiniz,yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Düzenleyen ayse - 11-Ocak-2010 Saat 21:45 |
|
![]() |
|
ayse
Kidemli Üye
Kayıt Tarihi: 28-Kasim-2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 102 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2010 Saat 08:39 |
|
Hocam
üstteki sorumda ,astrale çıkışla meditasyonu birbirine karıştırmışım.Bu deneyimde yaşadığım aslında neydi ya da hangisiydi?
Teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2010 Saat 23:43 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
öyküm
Üye
Kayıt Tarihi: 24-Mart-2009 Şehir: İZMİR Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2010 Saat 09:00 |
|
Paramahamsa merhaba,
Yukarıdaki soru üzerine birkaç şey sormak istiyorum.
Örneğin annem çalışma sırasında derste olmamasına rağmen meditasyondaki görüntüde var ve o sırada karmasını çözüyormuş.
Bu durumda biz maddi boyutta eylemlerde bulunurken ve yoga çalışması yapmıyorken bile karmalarımızı çözüyor muyuz bir yandan? Tüm öğrencilerle yaptığınız çalışmalar sırasında spritüel boyutta biz de sizinle çalışabiliyor muyuz aslında? Bunu hayal edemezdim Hocam. Biz kendimizi çok bilinçli ve farkında sanarak maddi boyutta ciddi ciddi işimize gelip ilüzyonu yaşarken, aslında gerçek çalışmayı sizinle yapabiliyoruz aynı anda ve biz maddi anlamda bunun farkında değiliz, doğru mu Hocam?
Çok teşekkürler
Derin sevgi ve saygılarımla
Öyküm
|
|
![]() |
|
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2010 Saat 09:36 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1 34567 8> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |