YOGA ACADEMY FORUM Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Meditasyon > Meditasyon
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: Meditasyon
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Meditasyon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 45678>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yogaacademy Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2785
  Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Meditasyon
    Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2010 Saat 16:57
Orjinalini yazan: öyküm

Paramahamsa merhaba,

Yukarıdaki soru üzerine birkaç şey sormak istiyorum.

Örneğin annem çalışma sırasında derste olmamasına rağmen meditasyondaki görüntüde var ve o sırada karmasını çözüyormuş.

Bu durumda biz maddi boyutta eylemlerde bulunurken ve yoga çalışması yapmıyorken bile karmalarımızı çözüyor muyuz bir yandan?

OYS ETKİLERİ KALICIDIR VE DEVAM EDER...

Tüm öğrencilerle yaptığınız çalışmalar sırasında spritüel boyutta biz de sizinle çalışabiliyor muyuz aslında?

EVET

Bunu hayal edemezdim Hocam. Biz kendimizi çok bilinçli ve farkında sanarak maddi boyutta ciddi ciddi işimize gelip ilüzyonu yaşarken, aslında gerçek çalışmayı sizinle yapabiliyoruz aynı anda ve biz maddi anlamda bunun farkında değiliz, doğru mu Hocam?
Çok teşekkürler
Derin sevgi ve saygılarımla
Öyküm

EVET, BU RUHİ DÜZEYDE GERÇEKLEŞİYOR...

Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
Yukarı Dön
sahsine Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 35
  Alıntı sahsine Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-Subat-2010 Saat 16:55
   Sevgili Hocam!

Bugün meditasyonda şiddetli bir patlama sesiyle irkildim. Bunun bir anlamı var mı?
Varsa nedir?

Sevgilerimle..
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28-Subat-2010 Saat 23:56
Orjinalini yazan: sahsine

Sevgili Hocam!

Bugün meditasyonda şiddetli bir patlama sesiyle irkildim. Bunun bir anlamı var mı?
Varsa nedir?
Sevgilerimle..

DIŞARIDAN PATLAMAYA BENZER BİR SES GELMİŞ...

Düzenleyen yogaacademy - 28-Subat-2010 Saat 23:57
Yukarı Dön
sahsine Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 35
  Alıntı sahsine Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-Mart-2010 Saat 00:30
Hocam!
  Meditasyonda o patlama sesini duyduğumda Yoga Akademy'deydim.İrkilip gözlerimi açınca kimsenin birşey duymamış olduğunu gördüm...Çocukluğumuzda kullanılan mantar tabancasının sesine benziyordu.....
  Çok enteresan geldi bana...Bir anlamı olabileceğini düşünmüştüm.
Sevgilerimle
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Mart-2010 Saat 11:14
Orjinalini yazan: sahsine

Hocam!
  Meditasyonda o patlama sesini duyduğumda Yoga Akademy'deydim.İrkilip gözlerimi açınca kimsenin birşey duymamış olduğunu gördüm...Çocukluğumuzda kullanılan mantar tabancasının sesine benziyordu.....
  Çok enteresan geldi bana...Bir anlamı olabileceğini düşünmüştüm.
Sevgilerimle

BİLİNÇALTI ARININICA İZLENİMLER ORTAYA ÇIKAR...

Yukarı Dön
Hesen Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 22
  Alıntı Hesen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-Mart-2010 Saat 16:20
Paramahamsa,

Yoga Başlangıç DVD'sinde meditasyon oturuşunda bir bacağımızı apış arasına koyarken( ben sağ ayağımı koyuyorum) vücudumuz o ayağın üzerinde olup kalçalar yere temas etmeyecek mi yoksa kalçalar yerde mi olacak?

Ayrıca başlangıç DVD'sine çalışırken bazı zamanlar padmasana yada ardha padmasana duruşlarında da oturabilirmiyiz?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılarımla

Yetinmeye sahip olan her şeye sahiptir. Padma Purana
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Mart-2010 Saat 14:05
Orjinalini yazan: Hesen

Paramahamsa,

Yoga Başlangıç DVD'sinde meditasyon oturuşunda bir bacağımızı apış arasına koyarken( ben sağ ayağımı koyuyorum) vücudumuz o ayağın üzerinde olup kalçalar yere temas etmeyecek mi yoksa kalçalar yerde mi olacak?
YERDE OLACAKTIR.

Ayrıca başlangıç DVD'sine çalışırken bazı zamanlar padmasana yada ardha padmasana duruşlarında da oturabilirmiyiz?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılarımla
EVET

Yukarı Dön
Hesen Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 22
  Alıntı Hesen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24-Mart-2010 Saat 19:59
Paramahamsa,

Ben genellikle öğleden sonra saat 15:00'te işe gidiyorum ve akşam 21:30'da evde oluyorum. Yoga çalışmalarımı DVD'leriniz eşliğinde sabah erken yapıyorum ama bazı geceler meditasyona geçmek istiyorum. Yanlız yaşadığım için buna fırsat ve zamanım var. Size sormak istedim. Yatmadan önce meditasyona geçmelimiyiz?

Ayrıca kısa bir şekilde yaşadığım bir durumu da aktarmak istiyorum. 5 ay kadar önce henüz sizin DVD'lerinize başlamadan önce ve bir 'yoga' derneğinde eğitim gördüğüm dönemde, bir gece meditasyona geçerken sanki nefes alıp veren ben değil de başka biriymiş gibi hissedince çok korktum. Günlerce ışığı kapatmadan yatıyordum.

Şimdi sizin DVD'lerinizde belirttiğiniz şekilde sabah erken uyguladığım Yoga uygulamalarının dışında geceleri de meditasyona geçebilirmiyim?

Geceleri meditasyona geçmek isterken asana ve pranayama çalışmalarını da uygulamam gerekiyor mu?

Cevaplarınız için teşekkürler

Sevgi ve saygılarımla

Yetinmeye sahip olan her şeye sahiptir. Padma Purana
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29-Mart-2010 Saat 14:15
Orjinalini yazan: Hesen

Paramahamsa,

Ben genellikle öğleden sonra saat 15:00'te işe gidiyorum ve akşam 21:30'da evde oluyorum. Yoga çalışmalarımı DVD'leriniz eşliğinde sabah erken yapıyorum ama bazı geceler meditasyona geçmek istiyorum. Yanlız yaşadığım için buna fırsat ve zamanım var. Size sormak istedim. Yatmadan önce meditasyona geçmelimiyiz?
YOGA NİDRA UYGULAYIN

Ayrıca kısa bir şekilde yaşadığım bir durumu da aktarmak istiyorum. 5 ay kadar önce henüz sizin DVD'lerinize başlamadan önce ve bir 'yoga' derneğinde eğitim gördüğüm dönemde, bir gece meditasyona geçerken sanki nefes alıp veren ben değil de başka biriymiş gibi hissedince çok korktum. Günlerce ışığı kapatmadan yatıyordum.

Şimdi sizin DVD'lerinizde belirttiğiniz şekilde sabah erken uyguladığım Yoga uygulamalarının dışında geceleri de meditasyona geçebilirmiyim?
YOGA NİDRA UYGULAYIN

Geceleri meditasyona geçmek isterken asana ve pranayama çalışmalarını da uygulamam gerekiyor mu?
Cevaplarınız için teşekkürler
Sevgi ve saygılarımla
YOGA NİDRA UYGULAYIN

-------
Büyük Yoga Üstadı
Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf
Yoga Academy
Cep: 0535 234 51 66
akifmanaf@yogaakademi.com
http://www.yogaakademi.com/
http://www.yogaakademisi.com/

Yukarı Dön
bbjk Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
  Alıntı bbjk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2010 Saat 15:12
hocam , merhaba..

meditasyon da, saat yönünde dönen girdap görüyorum, girdabı bazen karşıdan, bazen yukardan, bazen göz ve burun hizamda,bazen sadece burun hizamda görüyorum, rengi gri ve girdabın ivmesi değişiyor...Bu durum nedir ?. Rengi önemlimidir?.
teşekkürler, sevgiler...
bbjk
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 45678>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör