YOGA ACADEMY FORUM Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Karma > Karma Nedir?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: karma yasası
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

karma yasası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 14151617>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yogaacademy Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2785
  Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: karma yasası
    Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2010 Saat 23:27
Orjinalini yazan: bambu

Paramahamsa,

Parasal sorunlar ile ilgili karma Muladhara çakra düzeyinde midir?
teşekkür ederim

EVET

Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2010 Saat 23:28
Orjinalini yazan: okyanus

hocam ruhi düzeye geri dönecegim demişsiniz peki başka üstatlar yetişecek mi? 
BİZ YETİŞTİRECEĞİZ!!!

Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2010 Saat 09:34
Orjinalini yazan: asli

Merhaba

Benim adalet sistemi hakkında iki sorum olacak:

1) İnsanlar karma ile bağlılarsa ve  eylemlerinin sonuçları  kendiliğinden oluşuruyorsa bu durumda bildiğimiz anlamda bir cezanın gerekliliğinden söz edebilir miyiz?

HAYIR

Örneğin birisi bir başkasını öldürdüyse bir sonraki yaşamında kendisi de cinayete kurban gidebilir.Bu durumda önceki yaşamdan getirdiği karması gerçekleşmiş olur. O halde  cinayet işleyen kişinin hukuk sistemi tarafından cezalandırılması gereksiz midir?

DEĞİL

2)Bu dünyada kanun koyucular ve uygulayıcılar görevleri gereği ağır karmik yükler altındalar mıdır?

EVET

Öyleyse bu kişiler bu yükten kurtulmak için işlerini bırakmalı mıdır?

OYS UYGULAMALIDIR...

İlk soruyla bağlantılı olarak; bu kişiler bu işleri yapmazsa  maddi dünyada daha şiddetli bir kaos başgöstermez mi?
Teşekkür ederim
Saygılarımla

EVET

Yukarı Dön
Ghaldszar Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 21
  Alıntı Ghaldszar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2010 Saat 15:23
Orjinalini yazan: yogaacademy

Orjinalini yazan: vanilya

geçen nisan'da ilk dersinize geldim, anahata çakra çalışması idi. şu an 2 haftada bir derslere gelerek, evde dvdler ile çalışarak (haftada 1 çakra) ve kitaplarınızı okuyarak devam ediyorum. ve nihayet tekrar anahata çakraya geldim. yalnız en son sizin dersinize geldiğimden beri (manipura) kendimde gerileme hissediyorum. 

KARMA BASTIRIYOR...

gerileme derken, mesela meditasyon esnasında nefes alıp verirken içimde sanki bir pompa hissederdim, nefesimi tüm çakralarda dolaştıran. artık hissetmiyorum. günde 5-6 saat uyuyan biriyken 8-9 saat uyur oldum hatta uyuma biçimim bile değişti. bunun dışında yakaladığım bir gelişmenin yok olduğunu hissediyorum, elimden alınmış gibi. ama bu sadece bir his, herhangi bir mantıksal dayanağım yok. ama bir yanım da, işte al sana sıfırdan başlamak için fırsat diyor. kafam karışık ve bir miktar da küskünlük hissediyorum. neden bu şekilde hissettiğime dair açıklama getirebilirseniz sevinirim. teşekkürler.

OLUMSUZ ETKİLEYEN KARMİK BİR DÖNEME GİRDİNİZ.

UYGULAMALARI ARTTIRIN!!!!!

---
Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf
Yoga Grand Master
Yoga Academy

Daha önce gözden kaçırmış olduğum ya da belki de anlam veremediğim bir mesaj forumda göz gezdirirken önüme çıktı.
Ben de aynen buraya kopyaladım.
Merak ettiğim
Burada "karma bastırıyor" diye bahsetmişsiniz.
Karma Bastırması diye bahsettiğiniz şey ne anlama geliyor?
KÖPEK EFENDI ISTEMEZDI, EFENDI KÖPEGIN DÜNYASINI YIKMASAYDI EGER...
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2010 Saat 13:32

geçennisan'da ilk dersinize geldim, anahata çakra çalışması idi. şu an 2haftada bir derslere gelerek, evde dvdler ile çalışarak (haftada 1çakra) ve kitaplarınızı okuyarak devam ediyorum. ve nihayet tekraranahata çakraya geldim. yalnız en son sizin dersinize geldiğimden beri(manipura) kendimde gerileme hissediyorum. 

KARMA BASTIRIYOR...

gerilemederken, mesela meditasyon esnasında nefes alıp verirken içimde sankibir pompa hissederdim, nefesimi tüm çakralarda dolaştıran. artıkhissetmiyorum. günde 5-6 saat uyuyan biriyken 8-9 saat uyur oldum hattauyuma biçimim bile değişti. bunun dışında yakaladığım bir gelişmeninyok olduğunu hissediyorum, elimden alınmış gibi. ama bu sadece bir his,herhangi bir mantıksal dayanağım yok. ama bir yanım da, işte al sanasıfırdan başlamak için fırsat diyor. kafam karışık ve bir miktar daküskünlük hissediyorum. neden bu şekilde hissettiğime dair açıklamagetirebilirseniz sevinirim. teşekkürler.

OLUMSUZ ETKİLEYEN KARMİK BİR DÖNEME GİRDİNİZ.

UYGULAMALARI ARTTIRIN!!!!!

Daha önce gözden kaçırmış olduğum ya da belki de anlam veremediğim bir mesaj forumda göz gezdirirken önüme çıktı.
Ben de aynen buraya kopyaladım.
Merak ettiğim
Burada "karma bastırıyor" diye bahsetmişsiniz.
Karma Bastırması diye bahsettiğiniz şey ne anlama geliyor?

OLUMSUZ KARMİK ETKİLERİN ARTTIĞI ZAMAN...

Düzenleyen yogaacademy - 15-Ocak-2010 Saat 13:33
Yukarı Dön
Hesen Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 22
  Alıntı Hesen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27-Subat-2010 Saat 12:03
Paramahamsa,

"Evrensel Karma Kanununa göre eğer insan kendine ait olmayan bir şeyi alırsa aynı şekilde ve miktarda kaybetmek zorundadır" demişsiniz.

Hocam kafam karıştı. Bu kanunun bir boyutunu anladım diyebilirim ama farklı bir boyutta çözemediğim bir yönü var: Düz bir mantıkla düşünülürse bireyin bugün karşılaştığı olumsuz durumların haklı bir gerekçesi ortaya çıkmakta. Hatta denebilirki 'sen zulm ettiğin için zulme uğruyorsun', ya da 'Çaldığın için senden çaldılar'.

Bu halde 'çalan', 'zulmeden', 'zora başvuran', 'yıkan', 'ezen', Evrensel Karma Kanununu işlemiş olmuyormu? Hatta bu bir görev değil mi?

Yine bir yogi toplumsal adaletsizlik, çeşitli toplumsal çelişkiler ve çatışmalara, haksızlıklara nasıl bakar/bakmalı? Susmalı mı? "Ektiğini biçiyorlar" mı demeli?

Yada zengin, varlıklı birisi "Ben hak etmişim, demekki siz geçmişte kötü olduğunuz için hak etmediniz" mi diyecek.

Sabrınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılarımla
Yetinmeye sahip olan her şeye sahiptir. Padma Purana
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28-Subat-2010 Saat 23:34
Orjinalini yazan: Hesen

Paramahamsa,

"Evrensel Karma Kanununa göre eğer insan kendine ait olmayan bir şeyi alırsa aynı şekilde ve miktarda kaybetmek zorundadır" demişsiniz.

Hocam kafam karıştı. Bu kanunun bir boyutunu anladım diyebilirim ama farklı bir boyutta çözemediğim bir yönü var: Düz bir mantıkla düşünülürse bireyin bugün karşılaştığı olumsuz durumların haklı bir gerekçesi ortaya çıkmakta. Hatta denebilirki 'sen zulm ettiğin için zulme uğruyorsun', ya da 'Çaldığın için senden çaldılar'.

Bu halde 'çalan', 'zulmeden', 'zora başvuran', 'yıkan', 'ezen', Evrensel Karma Kanununu işlemiş olmuyormu? Hatta bu bir görev değil mi?
BİR EYLEMİN İKİ KAYNAĞI VARDIR: ESKİDEN YAPILAN EYLEMLERİN SONUÇLARI YANİ KARMA VE ÖZGÜR İRADE. AHMED ALİden ÇALDIĞI İÇİN ALİde AHMEDten ÇALMA DÜRTÜSÜ HİSSEDER FAKAT EĞER OYS UYGULARSA BU DÜRTÜYÜ KONTROL ALTINA ALIR VE ÇALMAZ VE BÖYLECE KARMA ESARETİNDEN KURTULUR.

Yine bir yogi toplumsal adaletsizlik, çeşitli toplumsal çelişkiler ve çatışmalara, haksızlıklara nasıl bakar/bakmalı?

KARMİK SONUÇLARIN OLDUĞUNU BİLİYOR VE İNSANLARI BU KONULARDA EĞİTİYOR...

Susmalı mı?

HAYIR, EĞİTMELİDİR...

"Ektiğini biçiyorlar" mı demeli?
BUNU BİLİYOR VE TOPLUMU BUNDAN KURTARMAK İÇİN İNSANLARI EĞİTİYOR...

Yada zengin, varlıklı birisi "Ben hak etmişim, demekki siz geçmişte kötü olduğunuz için hak etmediniz" mi diyecek.
BU DOĞRU FAKAT DAHA DA ÖNEMLİ O HAK ETTİĞİ PARAYI ŞİMDİ NASIL KULLANIYOR.

Sabrınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılarımla
İYİ ÇALIŞMALAR

Yukarı Dön
NEO Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 327
  Alıntı NEO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05-Mart-2010 Saat 10:51

merhaba paramahamsa

bir yaşında küçük bir çocuğun havale geçirip %20 veya %50 işitme kaybı yaşaması o kişinin önceki yaşamında hangi karmik eylemlerinin  sonucu olabilir.

sevgilerimle

"ATHA ATO BRAHMA CİGYASA"
ŞİMDİ GERÇEK OLANI BİLMEK İÇİN SORU SORMA ZAMANI.

BRAHMA SUTRA
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06-Mart-2010 Saat 23:35
Orjinalini yazan: NEO

merhaba paramahamsa

bir yaşında küçük bir çocuğun havale geçirip %20 veya %50 işitme kaybı yaşaması o kişinin önceki yaşamında hangi karmik eylemlerinin  sonucu olabilir.sevgilerimle

İSTEMEDEN BİRİNİN İŞİTME KAYBINA NEDEN OLMAK...

Yukarı Dön
cihiroo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Gönderilenler: 46
  Alıntı cihiroo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07-Mart-2010 Saat 13:45
Paramahamsa,

OYS uygulayan birine kötülük yapılmaya çalışıldığı zaman karma daha hızlı bir şekilde işler ve karşı taraf cevabını daha hızlı bir şekilde alır diyebilir miyiz?Etrafımda bunun sıkça örneğini görmeye başladım.Bana biri kötülük yapmaya çalışıyor,hiç bir şey yapmıyorum, en kısa zamanda başına bir şey geliyor,bunu ne diliyor ne istiyorum hatta başına gelen olay yüzünden üzülüyorum bile..

En derin sevgi ve saygılarımla

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 14151617>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör