YOGA ACADEMY FORUM Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yoga Terapi > Yoga Terapi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: Hastalık
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 34567 8>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dilseno Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 140
  Alıntı dilseno Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hastalık
    Gönderim Zamanı: 26-Ocak-2010 Saat 16:21
Merhaba Paramahamsa,
Kolesterol problemi özellikle de strese bağlı olanı tedavide Orijinal Yoga Sistemi çok etkilidir değil mi?
Peki kolesterol değeri neden çok artmaktadır? Hangi çakra düzeyinde veya hangi davranışlardan ötürü bu tip bir sorun ortaya çıkmaktadır?
Bu soruları sormamın sebebi annem ile ilgili. Geçtiğimiz yıl benimle düzenli olarak Yoga Academy'deki derslere katıldı yaklaşık 6-7 ay boyunca. Daha sonra eskisi kadar düzenli yapmadığı halde ara sıra dvdden çalıştık birlikte. Hatta OYS'yi bıraktıktan sonra sonbaharda yaptırdığı tahlillerde kolesterolü çok yüksek çıktı ve ben de stresinden kaynaklandığını düşündüm. Ancak dün tekrar tahlile gittiğinde kolesterolünün %50 gibi çok büyük bir oranda düşmüş olduğunu öğrendik...Doktoru daha önce de ilaç kullandırtmış fakat işe yaramamıştı, şimdi yeni bir ilaç kullanıyor ancak bana ilaç dışında başka bir şeyler etkili olmuş gibi geldi.
Ben ona muladhara çakra kupası hediye ettim yılbaşında...Geçenlerde bana siyatik ağrılarının da hafiflediğini söyledi...Belki de yanılıyorum ama bana o kupadan da şifalandı gibi geldi. Sizce doğru mu düşünüyorum Paramahamsa?
Bir de sizinle yaptığımız son çalışmalarda enerjinin yükseldiğinden bahsetmiştiniz, acaba dolaylı da olsa bir şekilde annem de bu enerji yükselmesinden etkilenmiş olabilir mi?
İyi ki varsınız, iyi ki üstadımızsınız Paramahamsa.
En içten sevgi ve saygılarımla
Dilşen Oktay

"Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faaliyetidir."
Yukarı Dön
yogaacademy Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2785
  Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 00:56
Orjinalini yazan: dilseno

Merhaba Paramahamsa,
Kolesterol problemi özellikle de strese bağlı olanı tedavide Orijinal Yoga Sistemi çok etkilidir değil mi?

ETKİLİ

Peki kolesterol değeri neden çok artmaktadır?

YAKINLAR İÇİN ENDİŞE

Hangi çakra düzeyinde veya hangi davranışlardan ötürü bu tip bir sorun ortaya çıkmaktadır?

MULADHARA ÇAKRA
SÜREKLİ ENDİŞELENME...

Bu soruları sormamın sebebi annem ile ilgili. Geçtiğimiz yıl benimle düzenli olarak Yoga Academy'deki derslere katıldı yaklaşık 6-7 ay boyunca. Daha sonra eskisi kadar düzenli yapmadığı halde ara sıra dvdden çalıştık birlikte. Hatta OYS'yi bıraktıktan sonra sonbaharda yaptırdığı tahlillerde kolesterolü çok yüksek çıktı ve ben de stresinden kaynaklandığını düşündüm. Ancak dün tekrar tahlile gittiğinde kolesterolünün %50 gibi çok büyük bir oranda düşmüş olduğunu öğrendik...Doktoru daha önce de ilaç kullandırtmış fakat işe yaramamıştı, şimdi yeni bir ilaç kullanıyor ancak bana ilaç dışında başka bir şeyler etkili olmuş gibi geldi.
Ben ona muladhara çakra kupası hediye ettim yılbaşında...Geçenlerde bana siyatik ağrılarının da hafiflediğini söyledi...Belki de yanılıyorum ama bana o kupadan da şifalandı gibi geldi. Sizce doğru mu düşünüyorum Paramahamsa?

EVET

Bir de sizinle yaptığımız son çalışmalarda enerjinin yükseldiğinden bahsetmiştiniz, acaba dolaylı da olsa bir şekilde annem de bu enerji yükselmesinden etkilenmiş olabilir mi?
İyi ki varsınız, iyi ki üstadımızsınız Paramahamsa.
En içten sevgi ve saygılarımla

EVET

Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
Yukarı Dön
Leyli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 53
  Alıntı Leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-Subat-2010 Saat 10:11
Merhaba Paramahamsa,

Hallux Valgus rahatsizlığı (bunion başparmak çıkıntısı) var bende. Sol ayagimdaki daha belirgin ve son zamanlarda sızlamaya basladi. Bu rahatsızlık hangi cakradaki blokajla ilgilidir aceba? OYS ile bunion'u iyileştirmem mümkün mu yoksa ameliyat şart mı ?

Teşekkürler Hocam!
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Subat-2010 Saat 09:59
Orjinalini yazan: Leyli

Merhaba Paramahamsa,

Hallux Valgus rahatsizlığı (bunion başparmak çıkıntısı) var bende. Sol ayagimdaki daha belirgin ve son zamanlarda sızlamaya basladi. Bu rahatsızlık hangi cakradaki blokajla ilgilidir aceba?

MULADHARA ÇAKRA

OYS ile bunion'u iyileştirmem mümkün mu yoksa ameliyat şart mı ?
Teşekkürler Hocam!

MÜMKÜN

Yukarı Dön
dsayilgangil Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 22
  Alıntı dsayilgangil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Subat-2010 Saat 15:35
Sevgili Paramahamsa,

Alzheimer hastalığı ile ilgili birkaç sorum olacak.
Alzheimer çakralardaki bir blokajdan mı kaynaklanmaktadır? Öyle ise hangi çakra? Yoksa bunu oluşturan kişinin karmaları mıdır? Bu hastalıkta; hasta kadar ona en yakın kişinin başta depresyon olmak üzere pek çok sağlık sorunun olduğuna şahit oldum. Bununla ilgili olarak gerek Alzheimer olan kişi gerekse ona bakanların OYS ile çalışıyor olması tedavide etkin olur mu? Alzheimer sonucu nöron kayıpları ve hücreler arası iletişim kopmaları durdurulabilri mi? 

Sevgi ve saygılarımla 
Duygu
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17-Subat-2010 Saat 14:08
Orjinalini yazan: dsayilgangil

Sevgili Paramahamsa,

Alzheimer hastalığı ile ilgili birkaç sorum olacak.
Alzheimer çakralardaki bir blokajdan mı kaynaklanmaktadır?

EVET

Öyle ise hangi çakra?

ACNA ÇAKRA

Yoksa bunu oluşturan kişinin karmaları mıdır?

ZATEN BLOKAJLAR KARMA SONUCU

Bu hastalıkta; hasta kadar ona en yakın kişinin başta depresyon olmak üzere pek çok sağlık sorunun olduğuna şahit oldum. Bununla ilgili olarak gerek Alzheimer olan kişi gerekse ona bakanların OYS ile çalışıyor olması tedavide etkin olur mu? 

OLUR

Alzheimer sonucu nöron kayıpları ve hücreler arası iletişim kopmaları durdurulabilri mi? 
Sevgi ve saygılarımla 

EVET, FAKAT HER GÜN UYGULANMALI...

Yukarı Dön
ebediruh Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
  Alıntı ebediruh Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17-Subat-2010 Saat 21:59
      Hocam Merhaba,

Hocam ben kırkdokuz yaşındayım. Altı sene önce şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığımda kalp krizi geçirdiğim anlaşıldı. Öncelikle ağrı birkaç müdahaleyle dindirildikten sonra anjiografi yapıldı. Ana damardaki % 100 oranındaki tıkanıklık balon yöntemiyla açılarak stent takıldı ve " Aterosklerotik Kalp Hastalığı - Hiperlipidemi " teşhisi kondu. Sekiz ay sonra hiç bir şikayetim olmamasına rağmen ( tahlil sonuçlarına göre ) ikinci defa anjio olmam gerekti. Öncekine yakın bir yerde % 70 oranındaki tıkanıklık aynı yöntemle açılarak ikinci stent takıldı. Aynı damar üzerinde oluşmuş % 30 oranındaki bir başka tıkanıklığada müdahaleye gerek görülmedi. Tüm bu operasyonlar sonrasında günde altı tane ( beş çeşit ) ilaç kullanıyorum ve bu ilaçları ömür boyu kullanmam gerekiyor. Kullandığım ilaçlar; kan sulandırıcı, kolestrol düşürücü diğerleride kardiyovasküler herhangi bir sorun yaşamayı engelleyici ve kriz anında oluşmuş tahribatı giderici özelliklere sahip. Düzenli kontrollere gidiyorum ve herhangi bir şikayetim yok.

Onaltı aydır Yoga Akademi'ye haftada bir gün olmak üzere devam ediyorum ve diğer günler evde düzenli olarak yoga yapıyorum. Son dört aydır çakra cd leriyle çalışıyorum.

Yoga yolunda ilerledikçe ilaçları bırakma veya azaltma şansım varmı, varsa şu aşamada mümkünmü, değilse hangi aşamada nasıl bırakabilirim ? 

İkişer haftalık çakra çalışmaları dışında Anahata Çakra'ya veya Hrit Çakra'ya veya her ikisine ayrıca yoğunlaşmam gerekirmi ?

Son olarak Orijinal Yoga Sistemi ile hastalığım tamamen tedavi edilebilirmi ?

Herşey için teşekkürler.
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18-Subat-2010 Saat 16:17
Orjinalini yazan: ebediruh

Hocam Merhaba,

Hocam ben kırkdokuz yaşındayım. Altı sene önce şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığımda kalp krizi geçirdiğim anlaşıldı. Öncelikle ağrı birkaç müdahaleyle dindirildikten sonra anjiografi yapıldı. Ana damardaki % 100 oranındaki tıkanıklık balon yöntemiyla açılarak stent takıldı ve " Aterosklerotik Kalp Hastalığı - Hiperlipidemi " teşhisi kondu. Sekiz ay sonra hiç bir şikayetim olmamasına rağmen ( tahlil sonuçlarına göre ) ikinci defa anjio olmam gerekti. Öncekine yakın bir yerde % 70 oranındaki tıkanıklık aynı yöntemle açılarak ikinci stent takıldı. Aynı damar üzerinde oluşmuş % 30 oranındaki bir başka tıkanıklığada müdahaleye gerek görülmedi. Tüm bu operasyonlar sonrasında günde altı tane ( beş çeşit ) ilaç kullanıyorum ve bu ilaçları ömür boyu kullanmam gerekiyor. Kullandığım ilaçlar; kan sulandırıcı, kolestrol düşürücü diğerleride kardiyovasküler herhangi bir sorun yaşamayı engelleyici ve kriz anında oluşmuş tahribatı giderici özelliklere sahip. Düzenli kontrollere gidiyorum ve herhangi bir şikayetim yok.

Onaltı aydır Yoga Akademi'ye haftada bir gün olmak üzere devam ediyorum ve diğer günler evde düzenli olarak yoga yapıyorum. Son dört aydır çakra cd leriyle çalışıyorum.

Yoga yolunda ilerledikçe ilaçları bırakma veya azaltma şansım varmı,

VAR

varsa şu aşamada mümkünmü, değilse hangi aşamada nasıl bırakabilirim ? 

BUNU DOKTORUNUZ ONAYI İLE YAPABİLİRSİNİZ...

İkişer haftalık çakra çalışmaları dışında Anahata Çakra'ya veya Hrit Çakra'ya veya her ikisine ayrıca yoğunlaşmam gerekirmi ?

DEĞİL

Son olarak Orijinal Yoga Sistemi ile hastalığım tamamen tedavi edilebilirmi ?
      Herşey için teşekkürler.

MÜMKÜN

Düzenleyen yogaacademy - 18-Subat-2010 Saat 16:18
Yukarı Dön
serapsu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 46
  Alıntı serapsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24-Subat-2010 Saat 17:18
Paramahamsa, 

Manipura çakra çalışmasına başladığımızdan beri sindirim sistemim alt-üst oldu. Sanki karnımda sürekli yanan bir ateş var. Son birkaç gündür ne yesem ne içsem midem ağrıyor, yanıyor ve artık birşey yemek içmek istemiyorum... Bu, blokaj atımı yüzünden mi oluyor? Çalışma bitene kadar mı sürecek? Hafiflemesi için yapabileceğim birşey var mı?

Teşekkür ederim...

Sevgi ve saygılarımla,

Serapsu

"Yad ihasti tad anyatra
Yannehasti na tat kvaçit"
Burada olan her yerde var,
Burada olmayan hiçbir yerde yok.
Vişvasara Tantra
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25-Subat-2010 Saat 23:08
Orjinalini yazan: serapsu

Paramahamsa, 

Manipura çakra çalışmasına başladığımızdan beri sindirim sistemim alt-üst oldu. Sanki karnımda sürekli yanan bir ateş var. Son birkaç gündür ne yesem ne içsem midem ağrıyor, yanıyor ve artık birşey yemek içmek istemiyorum... Bu, blokaj atımı yüzünden mi oluyor?

EVET
SADECE ÇİĞ SEBZELER YEYİN

Çalışma bitene kadar mı sürecek?

AZALACAKTIR

Hafiflemesi için yapabileceğim birşey var mı?
Teşekkür ederim...
Sevgi ve saygılarımla,
Serapsu

HER SABAH NAULİ KRİYA UYGULAYIN VE HAVUÇ SUYU İÇİN.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 34567 8>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör