![]() |
Hastalık |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1 45678> |
| Yazar | ||
Leyli
Üye
Kayıt Tarihi: 11-Ekim-2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
Alıntı Cevapla
Konu: HastalıkGönderim Zamanı: 26-Subat-2010 Saat 08:41 |
|
|
Hocam Selam,
birkaç gündür sağ gözpınarımda bir kırmızılık var , ve sürekli çapak üretiyor... alt göz kapağın iç tarafında da küçük bır beyaz nokta var.. rahatsız etmıyor ama bu kırmızılık ve şişlik neden olabilir? gidermek için yoga nidra mı yapmalıyım? Teşekkürler, Leyla
|
||
![]() |
||
serapsu
Üye
Kayıt Tarihi: 24-Agustos-2009 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-Subat-2010 Saat 10:02 |
|
|
Paramahamsa,
Dün öğleden sonra mide ağrılarım oldukça hafifledi, bunun yanı sıra
günlerdir süren halsizliğim yerini enerjiye bıraktı. Kendimi çok daha iyi
hissediyorum...Blokajı atmam için bana yardım ettiğinizi sanıyorum, öyle değil
mi..? Yine de daha çok çalışmam gerekiyor, bunu biliyorum...Tavsiyelerinize
uyacağım. Merak ettiğim; manipura çakra çalışması bu haftasonu bitiyor, diğer
çakra çalışmasına geçtiğimde yine de Nauli Kriya uygulayabilir miyim? Eğer evet
ise çakra çalışmasından önce mi yoksa sonra mı uygulamak daha sağlıklı
olur? Sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarımla... Serapsu
|
||
|
"Yad ihasti tad anyatra
Yannehasti na tat kvaçit" Burada olan her yerde var, Burada olmayan hiçbir yerde yok. Vişvasara Tantra |
||
![]() |
||
gülşen
Yoga Academy Egitmenleri
Kayıt Tarihi: 01-Eylül-2009 Şehir: istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 29 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01-Mart-2010 Saat 16:12 |
|
|
Merhaba hocam,
Üç ay önce anneme alzheimer teşhisi kondu. Bu durumuyla ilk karşılaştığımda onu kaybetme duygusunu yaşamış ve çok üzülmüştüm. Çünkü fiziksel olarak buradaydı ama zihinsel olarak büyük kayıplar içerisindeydi ve önceki halinden tamamen farklıydı.
Bunu sizinle paylaştığımda bana gülümseyerek 'o karmasını yaşıyor üzülme' dediniz. Ne yapmam gerektiğini sorduğumda da ' onun ruhunu sev, ona bir ruh olduğunu anlat dediniz.
Nasıl bir karmik neden buna sebep olmaktadır? Ne yapmıştır ki karma ona bu hafıza kaybını yaşatmaktadır?
Daha önce bir arkadaşımızın;
Alzheimer sonucu nöron kayıpları ve hücreler arası iletişim kopmaları durdurulabilri mi? sorusuna,EVET, FAKAT HER GÜN UYGULANMALI...
cevabını vermiştiniz.
Annem birkaç kez yoga nidra uyguladı ancak boğazını ve tüm vücudunu zorladığı için artık yapmak istemiyor. Birkaç kez yoga yapması için destek oldum ve teşvik ettim. Bu sefer de onu yapacak kadar iyi olmadığını söyleyip yapmak istemiyor.
Yani şu anda Orjinal Yoga Sistemini her gün uygulayamıyor.
Şu anda sadece çakra kupalarıyla suyunu içebiliyor. Dün gece de yaşadığı sıkıntıdan tıbbi olarak her şeyi yapmış olmama rağmen, ancak sizin yoga nidra cd sindeki cümlelerinizi sessizce tekrarlayarak onu bir çocuk gibi sevip sakinleştirmeyi başarabildim.
Bize enerji mi gönderdiniz hocam? Çünkü bir süre sonra rahatladı ve baş ağrısının geçtiğini söyledi.Gözleri de ışıl ışıldı....
Çakra kupalarında özellikle tavsiye ettiğiniz bir tanesi var mı? Yoksa çakra haftalarına göre mi kullansın?Ona yaklaşımım doğru mu? Reddettiği zaman onu rahat mı bırakmalıyım?
Şu anda babamla birlikte yoga yapıp onun katılmasını mı beklemeliyiz?
Orjınal Yoga Sisteminde, özgür irade devrededir. Ancak bu tür bir rahatsızlıkta zihinsel bulanıklık yaşarken teşvik edici ve yönlendirici olmak kişiye baskı olmuş olur mu?Kişi ne yapacağına karar veremezken?
Yoksa 'aslında ne anne ne baba ne çocuk olmadığımızı yani sadece ruhi varlık olduğumuzu hatırlayıp ' ne yapmalıyız?
Tüm cevaplarınız ve desteğiniz için sonsuz teşekkürler Paramahamsa..........
Sizi çok seven öğrenciniz .....
gülşen
|
||
|
Pranayama sırasında beden, nefes, zihin, zeka, ve öz birleşmektedir. Bilen, bilinen ve bilgi bir olmaktadır.
Yoga Sutra |
||
![]() |
||
yogaacademy
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Şehir: - Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2785 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Mart-2010 Saat 11:21 |
|
|
||
|
Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
|
||
![]() |
||
serpil GÖKHAN
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 25-Aralik-2009 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12-Mart-2010 Saat 22:20 |
|
|
Sayın Hocam Merhaba, Saç dökülmesi, saçların güçsüz ve zayıf yapıda olmasının çakralarla ilgisi var mı? Varsa hangi çakra ile ilgili? Saç dökülmesi hangi blokaj sonucu oluşur? Saçların sağlıklı ve gür olması için yoga yapmak yeterli olur mu?
Sevgiyle kalın.
|
||
![]() |
||
serapsu
Üye
Kayıt Tarihi: 24-Agustos-2009 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Mart-2010 Saat 22:31 |
|
|
Paramahamsa, Bir de merak ediyorum, her çakra çalışmasında, blokaj atarken vücudumda fiziksel bir rahatsızlık meydana çıkıyor. Muladharada bacaklarımda kas ağrıları vardı, svadhisthanada yaşama sevincimi kaybetmiştim, depresyona girmiş gibiydim, manipurada mide ağrılarım vardı yemek yiyemez hale gelmiştim, anahatada sırtım ve göğsümdeki bu ağrı başladı... Bunlar normal mi? Ben birşeyleri yanlış yaptığım için mi yoksa doğru yaptığım için mi oluyorlar? Cevabınız için çok teşekkür ederim... Sonsuz sevgi ve saygılarımla, Serapsu |
||
|
"Yad ihasti tad anyatra
Yannehasti na tat kvaçit" Burada olan her yerde var, Burada olmayan hiçbir yerde yok. Vişvasara Tantra |
||
![]() |
||
yogaacademy
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Şehir: - Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2785 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2010 Saat 09:52 |
|
|
||
|
|
||
![]() |
||
Leyli
Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2010 Saat 17:16 |
|
|
Hocam,
göz altı morlukları neden olur? Hangi çakranın blokajından meydana gelir aceba? Biyerden duymuştum ki böbrek sorunu olan kişilerde olurmuş, doğru mudur? Teşekkürler, Saygılarla, Leyla
|
||
![]() |
||
yogaacademy
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17-Mart-2010 Saat 00:34 |
|
|
||
|
|
||
![]() |
||
Leyli
Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2010 Saat 10:07 |
|
|
Paramahamsa,
Bir süredir annemın öksürük sorunu var - durup dururken boğazına birşey takılıyor ve nefes alamıyor, şiddetli ve kuru bir öksürük bu, ama su içince biraz rahatlıyor sonra da geçiyor. Eskiden çok sık oluyordu, şimdi daha az ama yine de oluyor. Sebebi nedir ve ne yapmalı annem? Teşekkürler, Saygılarla!
|
||
![]() |
||
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1 45678> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |