YOGA ACADEMY FORUM Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yoga Terapi > Yoga Terapi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: Hastalık
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 45678>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Leyli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 53
  Alıntı Leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hastalık
    Gönderim Zamanı: 26-Subat-2010 Saat 08:41
Hocam Selam, 

birkaç gündür sağ gözpınarımda bir kırmızılık var , ve sürekli çapak üretiyor... alt göz kapağın iç tarafında da küçük bır beyaz nokta var.. rahatsız etmıyor ama bu kırmızılık ve şişlik neden olabilir? gidermek için yoga nidra mı yapmalıyım?

Teşekkürler,
Leyla
Yukarı Dön
serapsu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 46
  Alıntı serapsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-Subat-2010 Saat 10:02
Paramahamsa, 

Dün öğleden sonra mide ağrılarım oldukça hafifledi, bunun yanı sıra günlerdir süren halsizliğim yerini enerjiye bıraktı. Kendimi çok daha iyi hissediyorum...Blokajı atmam için bana yardım ettiğinizi sanıyorum, öyle değil mi..? Yine de daha çok çalışmam gerekiyor, bunu biliyorum...Tavsiyelerinize uyacağım. Merak ettiğim; manipura çakra çalışması bu haftasonu bitiyor, diğer çakra çalışmasına geçtiğimde yine de Nauli Kriya uygulayabilir miyim? Eğer evet ise çakra çalışmasından önce mi yoksa sonra mı uygulamak daha sağlıklı olur?

Sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarımla...

Serapsu

Orjinalini yazan: yogaacademy

Orjinalini yazan: serapsu

Paramahamsa, 

Manipura çakra çalışmasına başladığımızdan beri sindirim sistemim alt-üst oldu. Sanki karnımda sürekli yanan bir ateş var. Son birkaç gündür ne yesem ne içsem midem ağrıyor, yanıyor ve artık birşey yemek içmek istemiyorum... Bu, blokaj atımı yüzünden mi oluyor?

EVET
SADECE ÇİĞ SEBZELER YEYİN

Çalışma bitene kadar mı sürecek?

AZALACAKTIR

Hafiflemesi için yapabileceğim birşey var mı?
Teşekkür ederim...
Sevgi ve saygılarımla,
Serapsu

HER SABAH NAULİ KRİYA UYGULAYIN VE HAVUÇ SUYU İÇİN.

"Yad ihasti tad anyatra
Yannehasti na tat kvaçit"
Burada olan her yerde var,
Burada olmayan hiçbir yerde yok.
Vişvasara Tantra
Yukarı Dön
gülşen Açılır Kutu Gör
Yoga Academy Egitmenleri
Yoga Academy Egitmenleri
Simge

Gönderilenler: 29
  Alıntı gülşen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-Mart-2010 Saat 16:12
Merhaba hocam,

Üç ay önce anneme alzheimer teşhisi kondu. Bu durumuyla ilk karşılaştığımda onu kaybetme duygusunu yaşamış ve çok üzülmüştüm. Çünkü fiziksel olarak buradaydı ama zihinsel olarak büyük kayıplar içerisindeydi ve önceki halinden tamamen farklıydı. 

Bunu sizinle paylaştığımda bana gülümseyerek 'o karmasını yaşıyor üzülme' dediniz. Ne yapmam gerektiğini sorduğumda  da ' onun ruhunu sev, ona bir  ruh olduğunu anlat dediniz.

Nasıl bir karmik neden buna sebep olmaktadır?  Ne yapmıştır ki karma ona bu hafıza kaybını yaşatmaktadır?

Daha önce bir arkadaşımızın;
Alzheimer sonucu nöron kayıpları ve hücreler arası iletişim kopmaları durdurulabilri mi? 
sorusuna,
EVET, FAKAT HER GÜN UYGULANMALI...

cevabını vermiştiniz.

Annem birkaç kez yoga nidra uyguladı ancak boğazını ve tüm vücudunu zorladığı için artık yapmak istemiyor. Birkaç kez yoga yapması için destek oldum ve teşvik ettim. Bu sefer de  onu yapacak kadar iyi olmadığını söyleyip yapmak istemiyor.

Yani şu anda Orjinal Yoga Sistemini her gün uygulayamıyor.

Şu anda sadece çakra kupalarıyla suyunu içebiliyor. Dün gece de yaşadığı sıkıntıdan tıbbi olarak her şeyi yapmış olmama rağmen, ancak sizin yoga nidra cd sindeki cümlelerinizi sessizce tekrarlayarak onu bir çocuk gibi sevip sakinleştirmeyi başarabildim.
Bize enerji mi gönderdiniz hocam? Çünkü bir süre sonra rahatladı ve baş ağrısının geçtiğini söyledi.Gözleri de ışıl ışıldı....

Çakra kupalarında özellikle tavsiye ettiğiniz bir tanesi var mı? Yoksa çakra haftalarına göre mi kullansın?Ona yaklaşımım doğru mu? Reddettiği zaman onu rahat mı bırakmalıyım?
Şu anda babamla birlikte yoga yapıp onun katılmasını mı beklemeliyiz?

Orjınal Yoga Sisteminde, özgür irade devrededir. Ancak bu tür bir rahatsızlıkta zihinsel bulanıklık yaşarken teşvik edici ve yönlendirici olmak kişiye baskı olmuş olur mu?Kişi ne yapacağına karar veremezken?

Yoksa 'aslında  ne anne ne baba ne çocuk olmadığımızı yani sadece ruhi varlık olduğumuzu hatırlayıp ' ne yapmalıyız?

Tüm cevaplarınız ve desteğiniz için sonsuz teşekkürler Paramahamsa..........

Sizi çok seven öğrenciniz .....

gülşen

Pranayama sırasında beden, nefes, zihin, zeka, ve öz birleşmektedir. Bilen, bilinen ve bilgi bir olmaktadır.
Yoga Sutra
Yukarı Dön
yogaacademy Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2785
  Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Mart-2010 Saat 11:21
Orjinalini yazan: gülşen

Merhaba hocam,

Üç ay önce anneme alzheimer teşhisi kondu. Bu durumuyla ilk karşılaştığımda onu kaybetme duygusunu yaşamış ve çok üzülmüştüm. Çünkü fiziksel olarak buradaydı ama zihinsel olarak büyük kayıplar içerisindeydi ve önceki halinden tamamen farklıydı. 

Bunu sizinle paylaştığımda bana gülümseyerek 'o karmasını yaşıyor üzülme' dediniz. Ne yapmam gerektiğini sorduğumda  da ' onun ruhunu sev, ona bir  ruh olduğunu anlat dediniz.

Nasıl bir karmik neden buna sebep olmaktadır?  Ne yapmıştır ki karma ona bu hafıza kaybını yaşatmaktadır?

HAYATI BOYUNCA BİR BEDEN OLARAK YAŞAMIŞ

Daha önce bir arkadaşımızın;
Alzheimer sonucu nöron kayıpları ve hücreler arası iletişim kopmaları durdurulabilri mi? 
sorusuna,
EVET, FAKAT HER GÜN UYGULANMALI...

cevabını vermiştiniz.

Annem birkaç kez yoga nidra uyguladı ancak boğazını ve tüm vücudunu zorladığı için artık yapmak istemiyor. Birkaç kez yoga yapması için destek oldum ve teşvik ettim. Bu sefer de  onu yapacak kadar iyi olmadığını söyleyip yapmak istemiyor.

Yani şu anda Orjinal Yoga Sistemini her gün uygulayamıyor.

Şu anda sadece çakra kupalarıyla suyunu içebiliyor. Dün gece de yaşadığı sıkıntıdan tıbbi olarak her şeyi yapmış olmama rağmen, ancak sizin yoga nidra cd sindeki cümlelerinizi sessizce tekrarlayarak onu bir çocuk gibi sevip sakinleştirmeyi başarabildim.
Bize enerji mi gönderdiniz hocam? 

EVET

Çünkü bir süre sonra rahatladı ve baş ağrısının geçtiğini söyledi.Gözleri de ışıl ışıldı....
Çakra kupalarında özellikle tavsiye ettiğiniz bir tanesi var mı? Yoksa çakra haftalarına göre mi kullansın?

EVET, HEPSİNİ KULLANSIN...

Ona yaklaşımım doğru mu? Reddettiği zaman onu rahat mı bırakmalıyım?

EVET

Şu anda babamla birlikte yoga yapıp onun katılmasını mı beklemeliyiz?

HER SEFERİNDE BİR KERE DAVET EDEBİLİRSİNİZ.

Orjınal Yoga Sisteminde, özgür irade devrededir. Ancak bu tür bir rahatsızlıkta zihinsel bulanıklık yaşarken teşvik edici ve yönlendirici olmak kişiye baskı olmuş olur mu?Kişi ne yapacağına karar veremezken?

SADECE DAVET EDİN...

Yoksa 'aslında  ne anne ne baba ne çocuk olmadığımızı yani sadece ruhi varlık olduğumuzu hatırlayıp ' ne yapmalıyız?
Tüm cevaplarınız ve desteğiniz için sonsuz teşekkürler Paramahamsa..........
Sizi çok seven öğrenciniz .....
gülşen

HER GÜN OYS UYGULAYIN

Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
Yukarı Dön
serpil GÖKHAN Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 16
  Alıntı serpil GÖKHAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Mart-2010 Saat 22:20

Sayın Hocam Merhaba,

Saç dökülmesi, saçların güçsüz ve zayıf yapıda olmasının çakralarla ilgisi var mı? Varsa hangi çakra ile ilgili? Saç dökülmesi hangi blokaj sonucu oluşur? Saçların sağlıklı ve gür olması için yoga yapmak yeterli olur mu?
Sevgiyle kalın.
Yukarı Dön
serapsu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 46
  Alıntı serapsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Mart-2010 Saat 22:31

Paramahamsa, 

Geçtiğimiz salı günü hafifçe başlayıp giderek artan ve artık nefesimi kesen bir ağrım var. Sol kürek kemiğimin altında bir yerden başlayıp sol göğsümün altına kadar yayılıyor. Bunun, atmakta olduğum bir anahata çakra blokajı olduğunu sanıyorum, öyle midir? 

Gittikçe hareketlerimi engellemeye başladı, nefes alırken batıyor ve çok canım yanıyor...Bunun hafiflemesi için yapabileceğim birşey var mı? 

Bir de merak ediyorum, her çakra çalışmasında, blokaj atarken vücudumda fiziksel bir rahatsızlık meydana çıkıyor. Muladharada bacaklarımda kas ağrıları vardı, svadhisthanada yaşama sevincimi kaybetmiştim, depresyona girmiş gibiydim, manipurada mide ağrılarım vardı yemek yiyemez hale gelmiştim, anahatada sırtım ve göğsümdeki bu ağrı başladı... Bunlar normal mi? Ben birşeyleri yanlış yaptığım için mi yoksa doğru yaptığım için mi oluyorlar? 

Cevabınız için çok teşekkür ederim...

Sonsuz sevgi ve saygılarımla, 

Serapsu

"Yad ihasti tad anyatra
Yannehasti na tat kvaçit"
Burada olan her yerde var,
Burada olmayan hiçbir yerde yok.
Vişvasara Tantra
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Mart-2010 Saat 09:52
Orjinalini yazan: serapsu

Paramahamsa, 

Geçtiğimiz salı günü hafifçe başlayıp giderek artan veartık nefesimi kesen bir ağrım var. Sol kürek kemiğimin altında bir yerdenbaşlayıp sol göğsümün altına kadar yayılıyor. Bunun, atmakta olduğum biranahata çakra blokajı olduğunu sanıyorum, öyle midir? 

EVET

Gittikçe hareketlerimi engellemeye başladı, nefesalırken batıyor ve çok canım yanıyor...Bunun hafiflemesi için yapabileceğimbirşey var mı? 

YOGA NİDRA ŞİFALANMA

Bir de merak ediyorum, her çakra çalışmasında, blokajatarken vücudumda fiziksel bir rahatsızlık meydana çıkıyor. Muladharadabacaklarımda kas ağrıları vardı, svadhisthanada yaşama sevincimi kaybetmiştim,depresyona girmiş gibiydim, manipurada mide ağrılarım vardı yemek yiyemez halegelmiştim, anahatada sırtım ve göğsümdeki bu ağrı başladı... Bunlar normal mi?

EVET

Benbirşeyleri yanlış yaptığım için mi yoksa doğru yaptığım için mi oluyorlar? Cevabınız için çok teşekkür ederim... Sonsuz sevgi ve saygılarımla, Serapsu

GENELDE OLABİLİYOR

Yukarı Dön
Leyli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Alıntı Leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Mart-2010 Saat 17:16
Hocam, 

göz altı morlukları neden olur? 
Hangi çakranın blokajından meydana gelir aceba? 
Biyerden duymuştum ki böbrek sorunu olan kişilerde olurmuş, doğru mudur?

Teşekkürler, 
Saygılarla, Leyla
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17-Mart-2010 Saat 00:34
Orjinalini yazan: Leyli

Hocam, 

göz altı morlukları neden olur? 

BİRÇOK NEDENDEN...

Hangi çakranın blokajından meydana gelir aceba? 

ACNA ÇAKRA

Biyerden duymuştum ki böbrek sorunu olan kişilerde olurmuş, doğru mudur?
Teşekkürler, 
Saygılarla, Leyla

BU DA NEDENLERDEN BİRİ...

Yukarı Dön
Leyli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Alıntı Leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2010 Saat 10:07
Paramahamsa,

Bir süredir annemın öksürük sorunu var - durup dururken boğazına birşey takılıyor ve nefes alamıyor, şiddetli ve kuru bir öksürük bu, ama su içince biraz rahatlıyor sonra da geçiyor. Eskiden çok sık oluyordu, şimdi daha az ama yine de oluyor. 

Sebebi nedir ve ne yapmalı annem?
Teşekkürler,
Saygılarla!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 45678>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör