YOGA ACADEMY FORUM Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çakra Nedir? > Çakra Nedir?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: acna çakra
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

acna çakra

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yogaacademy Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2785
  Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: acna çakra
    Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 07:59
Orjinalini yazan: ayse

Paramahamsa,
Üçüncü göz acnanın bir parçası mı?

HAYIR

Kendisi mi?

HAYIR

Eğer ayrı şeylerseler nasıl bir ilişkileri var?
Teşekkür ederim

DURUGÖRÜ YETENEĞİ ACNA ÇAKRA İLE İLGİLİDİR.

Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
Yukarı Dön
cihiroo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Gönderilenler: 46
  Alıntı cihiroo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2009 Saat 18:20
Paramahamsa,

Düşüncelerin konudan konuya sıçraması ve unutkanlık acna çakra hiperaktifliğinden mi yoksa blokajdan mı kaynaklanır?

Saygılarımla
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2009 Saat 10:02
Orjinalini yazan: cihiroo

Paramahamsa,

Düşüncelerin konudan konuya sıçraması ve unutkanlık acna çakra hiperaktifliğinden mi yoksa blokajdan mı kaynaklanır?
Saygılarımla

BLOKAJ

Yukarı Dön
dilseno Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 140
  Alıntı dilseno Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22-Aralik-2009 Saat 23:40
Merhaba Paramahamsa,
Bu akşam evde acna çakra dvdsini yaparken navasana ve supta balasananın ardından svaddhistana çakrayı çalıştırıcı hareketi yaptırdınız.Ben o sırada sizi gülümser bir ifadeyle 4 tane saksıyı sularken gördüm:) Acaba bunun bir anlamı var mıydı?
Bir de anandaasanadan sonra ellerim üstüste ve kafam ellerimin üzerindeyken iki kaşımın ortasındaki bölgede bönce göze benzettiğim fakat daha sonra çok güzel çivit mavi bir daireye dönüşen bir şekil gördüm. Bu görüntü bir süre kaldı ve çok güzeldi:) Bu görüntü acaba acna çakranın aktifleşmesinden mi kaynaklandı?
Ayrıca derin gevşemede de sizi ve Maha Vişnu Maheş Yogi'yi Yoga Academy Karşıyaka'da gördüm. Yerden bir metre yüksekte birbirinize doğru bir şekilde meditasyon yapıyordunuz. Önce birbirinizi selamladınız ve daha sonra anahata çakralarınızdan aynı anda gökyüzüne doğru kocaman beyaz birer ışık hüzmesi çıktı. O kadar kuvvetli ışıklardı ki sanırım uzaya kadar falan çıktılar...Çok etkileyiciydi...Bu görüntü tam olarak neydi Paramahamsa?
Son olarak da geçen cumadan beri önce belimde daha sonra da yukarı doğru çıkan değişik bir his vardı. Hava soğudu diye üşüttüğüm için sanmıştım ama bugün yine derin gevşemenin sonunda benzer bir his başladı. Sonra kaburgalarımı hissettim ve sanki sırtımda atmalar vardı. Hatta diyaframımda da güçlü atmalar oldu. Bunun sebebi nedir Paramahamsa?
Herşey için sonsuz teşekkürler.
İyi ki varsınız, iyi ki üstadımızsınız...
En içten sevgi ve saygılarımla

Dilşen Oktay

"Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faaliyetidir."
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23-Aralik-2009 Saat 09:31
Orjinalini yazan: dilseno

Merhaba Paramahamsa,
Bu akşam evde acna çakra dvdsini yaparken navasana ve supta balasananın ardından svaddhistana çakrayı çalıştırıcı hareketi yaptırdınız.Ben o sırada sizi gülümser bir ifadeyle 4 tane saksıyı sularken gördüm:) Acaba bunun bir anlamı var mıydı?

ENERJİ AKTARMA...

Bir de anandaasanadan sonra ellerim üstüste ve kafam ellerimin üzerindeyken iki kaşımın ortasındaki bölgede bönce göze benzettiğim fakat daha sonra çok güzel çivit mavi bir daireye dönüşen bir şekil gördüm. Bu görüntü bir süre kaldı ve çok güzeldi:) Bu görüntü acaba acna çakranın aktifleşmesinden mi kaynaklandı?

EVET

Ayrıca derin gevşemede de sizi ve Maha Vişnu Maheş Yogi'yi Yoga Academy Karşıyaka'da gördüm. Yerden bir metre yüksekte birbirinize doğru bir şekilde meditasyon yapıyordunuz. Önce birbirinizi selamladınız ve daha sonra anahata çakralarınızdan aynı anda gökyüzüne doğru kocaman beyaz birer ışık hüzmesi çıktı. O kadar kuvvetli ışıklardı ki sanırım uzaya kadar falan çıktılar...Çok etkileyiciydi...Bu görüntü tam olarak neydi Paramahamsa?

GEZEGENE AKTARILAN MERHAMET ENERJİSİ.

Son olarak da geçen cumadan beri önce belimde daha sonra da yukarı doğru çıkan değişik bir his vardı. Hava soğudu diye üşüttüğüm için sanmıştım ama bugün yine derin gevşemenin sonunda benzer bir his başladı. Sonra kaburgalarımı hissettim ve sanki sırtımda atmalar vardı. Hatta diyaframımda da güçlü atmalar oldu. Bunun sebebi nedir Paramahamsa?
Herşey için sonsuz teşekkürler.
İyi ki varsınız, iyi ki üstadımızsınız...
En içten sevgi ve saygılarımla

ANAHATA ÇAKRA ARINMASI...

Yukarı Dön
serapsu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 46
  Alıntı serapsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2009 Saat 09:30
Paramahamsa, 

Bu sabah acna çakra dvd'si ile çalışırken, meditasyon sırasında enerjiyi acna çakraya yönlendirirken, birden, sizin yönlendirmenizle mi bilmiyorum, nefesle enerjiyi tüm alt çakraların ön ve arka her iki girdabından da alıp suşumna kanalıyla acna'ya yönlendirdim. Nefes her çakradan girişte çakranın kendi renginde enerjiye dönüşerek yukarı doğru rengarenk bir şekilde çıkıyordu....sonra burnumdan nefesle beyaz enerji çekip yeniden acna'ya yönlendirdim ve çalışmayı beyaz enerjiyle bitirdim...bu doğru bir uygulama mıydı hocam?

Bir de önceden nefes alıp enerjiyi yukarı yönlendirirken ya sağa ya sola doğru bir kayma eğilimi oluyordu fakat şimdi merkezlemeyi daha kolay başarabiliyorum. Bu ida ve pingala enerjilerini dengelemeye başladığım anlamına gelebilir mi? 

Paramahamsa...tüm hatalarımıza rağmen bizi sevgi ve merhametinizden mahrum bırakmadığınız için sonsuz teşekkürler....

Saygılarımla...

Yukarı Dön
isoon Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 37
  Alıntı isoon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2009 Saat 10:51
Hocam merhaba,
Orjinal Yoga Sistemi'nde zamanla ilerlemenin ve enerjinin aniden değil yavaş yavaş yükselmesinin öneminden hep bahsediyorsunuz. Peki Acna Cakra ile bağlantılı olan duru görü yeteneğinin birden açılmamasının nedeni nedir? yani siz enerjinin dengelenmesi için çakra merkezlerimizdeki blokajları birden çözmüyorsunuz. benzer şekilde duru görü yeteneğini de zamanla kazanmamızı istiyorsunuz sanırım. peki böyle birşey yapmayacağınızın bilincinde olarak yine de sormak istiyorum: duru görü yeteneği sizin aracılığınızla hazır olmadan açılırsa nasıl bir olumsuzlukla sonuçlanabilir?
Duru görünün kırıntıları bile diyebileceğim görüntüleri deneyimlediğimde inanılmaz mutlu oluyorum. böyle bir yeteneğin tamamen açılmasının bana nasıl zarar verebileceğini hayal edemiyorum. bu konuda bilgi verebilir misiniz hocam?
Teşekkürler...
spread your wings
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28-Aralik-2009 Saat 16:19
Orjinalini yazan: serapsu

Paramahamsa, 

Bu sabah acna çakra dvd'si ile çalışırken, meditasyon sırasında enerjiyi acna çakraya yönlendirirken, birden, sizin yönlendirmenizle mi bilmiyorum, nefesle enerjiyi tüm alt çakraların ön ve arka her iki girdabından da alıp suşumna kanalıyla acna'ya yönlendirdim. Nefes her çakradan girişte çakranın kendi renginde enerjiye dönüşerek yukarı doğru rengarenk bir şekilde çıkıyordu....sonra burnumdan nefesle beyaz enerji çekip yeniden acna'ya yönlendirdim ve çalışmayı beyaz enerjiyle bitirdim...bu doğru bir uygulama mıydı hocam?

DVDyi TAKIP EDİN...
Bir de önceden nefes alıp enerjiyi yukarı yönlendirirken ya sağa ya sola doğru bir kayma eğilimi oluyordu fakat şimdi merkezlemeyi daha kolay başarabiliyorum. Bu ida ve pingala enerjilerini dengelemeye başladığım anlamına gelebilir mi? 

EVET

Paramahamsa...tüm hatalarımıza rağmen bizi sevgi ve merhametinizden mahrum bırakmadığınız için sonsuz teşekkürler....
Saygılarımla...

İYİ ÇALIŞMALAR

Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı yogaacademy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28-Aralik-2009 Saat 16:25
Orjinalini yazan: isoon

Hocam merhaba,
Orjinal Yoga Sistemi'nde zamanla ilerlemenin ve enerjinin aniden değil yavaş yavaş yükselmesinin öneminden hep bahsediyorsunuz. Peki Acna Cakra ile bağlantılı olan duru görü yeteneğinin birden açılmamasının nedeni nedir?

BLOKAJLAR

yani siz enerjinin dengelenmesi için çakra merkezlerimizdeki blokajları birden çözmüyorsunuz. benzer şekilde duru görü yeteneğini de zamanla kazanmamızı istiyorsunuz sanırım. peki böyle birşey yapmayacağınızın bilincinde olarak yine de sormak istiyorum: duru görü yeteneği sizin aracılığınızla hazır olmadan açılırsa nasıl bir olumsuzlukla sonuçlanabilir?

AÇILMAZ

Duru görünün kırıntıları bile diyebileceğim görüntüleri deneyimlediğimde inanılmaz mutlu oluyorum. böyle bir yeteneğin tamamen açılmasının bana nasıl zarar verebileceğini hayal edemiyorum. bu konuda bilgi verebilir misiniz hocam?
Teşekkürler...

ORİJİNAL YOGA SİSTEMİNDE ZARAR VERMEZ

Yukarı Dön
isoon Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 37
  Alıntı isoon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08-Subat-2010 Saat 11:56

Hocam merhaba,

duru görü yeteneği aktif olan bir insan kendisinin ve diğer insanların çakra merkezlerini ve enerji alanını görebiliyor. peki bu enerji alanı ve çakraları normal yöntemlerle çekilen fotoğraf ve videolarda da görebilir mi? Yoksa bazı belgesellerde gösterildiği gibi sezgileri çok güçlü insanların fotoğraflar aracılığıyla (criminal vakalarda)  o kişinin enerji alanını algılaması ve o kişiyi bulması tamamen spekülasyon mu?
Teşekkürler...
spread your wings
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör